УКР РУС

Суркіс: Якщо десять чоловік скажуть, що хочуть стрибнути з мосту, а я скажу, що не хочу, то я боягуз?

28 серпня 2017 Читать на русском

Президент Динамо Ігор Суркіс прокоментував неявку київської команди на матч 7 туру УПЛ проти Маріуполя.

"Чому піднята така істерія? Команда не з'являється – їй зараховують технічну поразку. Запитань немає. Але вони ж знають заздалегідь, що програють всі суди, які будуть незалежними, а не в нашій Федерації футболу, яка виконує щось "під козирок".

Є кілька варіантів. Перший перенести матч до Києва. Другий варіант, якщо, як заявляє президент нашої країни, що припиняться обстріли, то другого грудня зіграти в Маріуполі. Є ще варіант зіграти два матчі на нейтральному полі. Не розбурхувати ні громадськість, нікого. І ще один варіант. Якщо Маріуполь вийде в першу шістку всі чотири матчі зіграти на нейтральному полі.

Голова федерації футболу Маріуполя Журавльов: Нехай Григорій Суркіс їде в Росію і вимагає таких гарантій безпеки, яких вимагав у Маріуполі

Всі знають, що команда фінансується з одного джерела, і всі це прекрасно розуміють. Але свого часу, коли до мене звернувся Маріуполь, а там грати не можна було, вони сказали, що не можуть приїхати, тому що немає грошей ні на літак, ні на готель. Слава Богу, живий Павлов. Він може це підтвердити. Я надав і літак, і готель, і стадіон.

Я не розумію, для чого це розпалюється перед іграми збірної. Ми готові їхати туди, куди нам скажуть, але безпека повинна бути для уболівальників, команди і співробітників клубу. Якщо ми станемо на мості, і десять чоловік скажуть, що вони хочуть стрибнути, а я скажу, що не хочу, то я тоді, виходить, боягуз? Є ж розумні речі. Невже футбольний матч коштує таких ризиків?

Давайте ми припинимо політику біля футболу. Я ніколи не був політиком і хотів би сказати тим людям, які з гарячими головами хочуть бачити Динамо в Маріуполі, заспокоїтися. Ми приїдемо і в Донецьк, і до Маріуполя і будемо грати в футбол", – розповів Суркіс в ефірі програми "Профутбол".

Павелко: Неявка Динамо у Маріуполь, згідно всіх канонів – це технічна поразка