УКР РУС

Суркіс: У деяких людей із ФФУ немає совісті

26 березня 2013 Читать на русском

Президент "Динамо" Ігор Суркіс поділився очікуваннями від поєдинку збірної України та розкритикував керівників ФФУ.

- Яким ви собі представляєте найближчий поєдинок збірної проти Молдови. Що чекаєте від "динамівців" у складі збірної?

- Чекаю від України тільки перемоги. Пишаюся нашими хлопцями, які змогли перемогти Польщу на виїзді. Приємно, що два м'ячі у ворота поляків забили гравці "Динамо", а третій гол - вихованець київського клубу. Сьогодні Україна повинна здобути впевнену перемогу і продовжити шлях до головної мети - зіграти на ЧС-2014.

- Як тренерський штаб "Динамо" підготував футболістів до матчів збірної?

- Олег Блохін прекрасно попрацював з гравцями. Ви бачите, що зараз в збірну від "Динамо" приїхало шість футболістів, а в майбутньому, можу вас запевнити, гравців від нашої команди буде ще більше. Тому, ті люди, які називають Олега Блохіна "зрадником" за те, що він "кинув" збірну, звинувачують його у всіх гріхах - вони сильно помиляються. Будь-якому тренеру потрібно дати час для роботи.

- Ви говорите про нове керівництво ФФУ?

- Ні, я кажу про окремих людей у ​​ФФУ, які дозволяють собі називати Блохіна "зрадником". Зокрема, такі звинувачення собі дозволяє віце-президент ФФУ Сергій Стороженко і член виконкому ФФУ Віктор Межейко. Вони звикли нічого не робити для футболу, а тільки отримувати. Один (Межейко - прим. Ред.) займався футболом в Запоріжжі. Ми бачимо, на якому рівні зараз запорізький футбол. У цих людей немає совісті. Стороженко звинувачував Блохіна в зраді, навіть не роблячи знижку на важке захворювання тренера.

Я вкладаю у футбол душу, серце і гроші. Але гроші для мене завжди на останньому місці. А Стороженко і Межейко - це люди, які тільки й роблять, що чекають з простягнутою рукою, коли отримають зарплату від свого господаря. І вони дозволяють собі критикувати мене і Олега Блохіна. Вони тільки й роблять, що витрачають гроші своїх господарів. Гаразд, коли мене критикують, я можу потерпіти. Але Олег Блохін - це людина, яка виграла "Золотий м'яч". Він не буде опускатися до того, щоб їм відповідати.

- У чиновників ФФУ є претензії до гравців вашого клубу?

- А хлопці знаходяться в поганій формі? Вони вийшли і здобули перемогу для України в Польщі. Звичайно, перемогла вся команда, але хто забивав голи - я вже сказав. А Михайло Фоменко - це поганий тренер? Він чудовий тренер, який працював в "Динамо" і обігравав "Барселону" тоді, коли ніхто не міг мріяти про це. Я, як президент клубу, буду робити все, щоб команда грала краще.

- Проблеми із проживанням збірної на базі "Динамо" - це результат конфлікту клубу з людьми з ФФУ?

- Ні. У нас на базі дійсно немає місця для проживання збірної. Раніше, коли збірна України жила В Конча-Заспі, у нас не було команди U-19. Я ж не можу вигнати хлопців на вулицю заради збірної України. Ми з Анатолієм Коньковим обговорювали цю проблему. Прийшли до рішення, що краще, якщо збірна буде жити недалеко від бази. Готель у Козині відмінний, збірна підготувалася добре і перемогла в Польщі. Значить, цей крок був зроблений правильно. А тим, хто називає нас "зрадниками", я вже відповів вище.