УКР РУС

Суркіс: Один негідник приїде на Євро вболівати за Україну з фашистським значком - що почнеться...

17 грудня 2015 Читать на русском

Президент "Динамо" Ігор Суркіс ще раз прокоментував хуліганські дії щодо темношкірих на трибунах НСК "Олімпійський", через що УЄФА змусив київський клуб грати в Лізі чемпіонів без глядачів.

"Я дуже розраховую на порядних чесних уболівальників, особливо це стосується ультрас, які завжди займають три-чотири сектори на "Олімпійському". Адже з ними у нас також були проблеми, але після того, як нам уже одного разу довелося грати один матч у єврокубках без глядачів, у нас із ними не було жодного конфлікту, з їхнього боку не було жодного фашистського гасла – нічого такого, за що УЄФА могло би зробити нам зауваження. Зараз же, повторюся, через купку негідників справжні вболівальники позбавлені можливості підтримати команду в 1/8 фіналу Ліги чемпіонів.

Зі свого боку, ми могли би просто з цим змиритися, але у футбол ми граємо для вболівальників. Команда хоче бачити повні стадіони! Достатньо того, що на матчах чемпіонату України хлопці бачать порожні трибуни. Саме тому ми подали апеляцію. Відразу скажу, що махати шашками ми не можемо, – ми можемо лише просити, якщо треба, клястися, що це було в перший та останній раз. Але я поклястися можу за себе, за співробітників свого клубу, які сидітимуть та щиро вболіватимуть за команду. Навіть за ультрас можу поручитися! Але як я можу заприсягтися за купку якихось негідників, які приходять виключно для того, щоб зірвати матч?!

Ми знаємо, що три людини затримано, й вони перебувають під слідством. Не знаю, сидять вони чи ні – я же не співробітник правоохоронних органів. Їхні імена відомі, вони будуть опубліковані, громадськість буде знати про це – нехай люди не хвилюються. Ми маємо боротися з цим усі разом, і якщо якийсь негідник починає провокувати на трибуні, то десять, двадцять, сотня порядних людей, які сидять поруч із ним, мають його заспокоїти, вивести до виходу та здати стюардам. Якщо буде така філософія – тоді все буде гаразд, а ні... Ви же розумієте, що це не лише проблема "Динамо" Київ. Я був обурений, коли дану проблему намагалися перевести в ракурс того, що наш клуб не працює з уболівальниками, що у нас на стадіоні чиниться беззаконня, співробітники не працюють, й як узагалі таке могло статися.

Ви знаєте, я довго думав про цю проблему, хотів зрозуміти справжню причину того, що відбувається. І я не знайшов виходу. Адже ми не можемо біля кожного місця посадити людину від клубу, яка буде стежити за порядком. Зараз точно відомо, що потерпілий згодом молодик зняв бійку на телефон, і після відмови стерти дане відео був побитий. Тобто, має місце проста побутова ситуація, й потрібно кидати всі сили на боротьбу з цими проявами.

Але тут приходить рішення по збірній. І це вже не Суркіс із "Динамо" Київ, а Федерація футболу та вся країна. А ви можете собі уявити, що один негідник приїде з національною командою на чемпіонат Європи до Франції, де сьогодні все так напружено, з яким-небудь фашистським значком – що буде тоді... Таке враження, що вони народилися не в нашій країні, що це бидло, вибачте за жорсткі слова, яке потрібно ізолювати від суспільства. Через них справжні вболівальники змушені були вболівати за команду, сидячи по барах, а тисяча найвідданіших зустрічали команду на під'їзді до стадіону, щоб хоч якось підтримати хлопців. При цьому було доволі багато представників правоохоронних органів, але не було жодного інциденту, жодної сутички, оскільки співробітники поліції розуміли, що люди прийшли просто підтримати свою команду. Ніхто не став гасити фаєри – відстояли, поаплодували, після чого розійшлися по барах для перегляду матчу.

Ось такими й мають бути справжні шанувальники команди. Звертатися потрібно саме до них, до наших ультрас, щоб вони допомагали нам виявляти свавільників. Більше того, я казав своїм співробітникам та призначеному мною віце-президенту, що, можливо, ультрас самі дадуть мені людей, які будуть допомагати стежити за порядком, щоб не покладатися на стюардів "Олімпійського", куди наймають родичів, бабусь-дідусів. Після цього інциденту протягом 15-ти хвилин ми могли знати, хто це, вивести їх із трибун, представити делегатам УЄФА та відразу допитати – й у такому разі, я впевнений, ми навіть штрафу могли би уникнути. Але сидять там, вибачте, нероби, які пропонують, наприклад, ізолювати сектори... Чиста маячня! І ось так усе наше суспільство: один скаже, інший підхопить – і підуть чутки. Усе це й викликає в мене обурення", - заявив Ігор Суркіс.

Читайте також:

Офіційно: УЄФА покарав збірну України матчем без глядачів

Суркіс: "Динамо" спробує добитись тільки одного матчу без глядачів