УКР РУС

Суркіс може бути притягнений до відповідальності за слова про Маркевича

28 лютого 2018 Читать на русском

Голова Комітету етики та чесної гри ФФУ Франческо Баранка хоче перевірити слова Ігоря Суркіса про Мирона Маркевича. Нагадаємо, президент Динамо заявив, що екс-тренер Металіста та Дніпра провів більше договірних матчів, ніж всі інші тренери, разом узяті.

Франческо Баранка налаштований розібратись, чи слова Ігоря Суркіса про Маркевича мають під собою реальне підгрунтя, чи є просто наклепом.

Cуркіс про критику Маркевича: Ніхто не хоче з ним зв'язуватися через договірняки

"Зараз це питання дуже актуальне. Я вніс цю пропозицію на розгляд ФФУ, її втілення – на фінальній стадії. Головна мета полягає в наступному: якщо людина, пов'язана з футболом, має реальну інформацію про договірні матчі, але не повідомляє про це,то вона теж буде нести відповідальність.

Таке правило існує майже в кожній країні. Воно відповідає всім етичним нормам. Якщо звучать звинувачення в договірних матчах, але докази замовчуються, це неприйнятно для нашого комітету. Те ж саме стосується звинувачення суддів у хабарництві.

В Італії була ситуація з Антоніо Конте. Він знав про нечесну гру, але не повідомив своєчасно. За це він отримав 6 місяців дискваліфікації", – розповів Баранка в ефірі телеканалу "Футбол 1".

"На тій стороні воюють екс-вболівальники Шахтаря, на нашому боці – фанати Динамо". Жорстке інтерв’ю Ігоря Суркіса "Профутболу"