УКР РУС

Суркіс: Із задоволенням віддаю Грозному наших хлопців навіть на невигідних умовах

27 січня 2015 Читать на русском

Президент "Динамо" Ігор Суркіс розповів про роль "Говерли" В'ячеслава Грозного у розвитку молоді киян.

"Руки у Грозного золоті. Всі ми знаходимося іноді в полоні стереотипів, але можу вам сказати, що В'ячеслав Вікторович - вдумливий і серйозний фахівець. Мабуть, один з останніх представників старої плеяди тренерів-особистостей. Футболісти у Грозного ростуть як на дріжджах, тому я із задоволенням віддаю йому наших хлопців - іноді навіть на невигідних для нас умовах. Він, по-перше, надає гравцям відсутню практику, а по-друге, вчить життя: як слід боротися і добиватися поставлених цілей.

Від Грозного футболісти повертаються зовсім іншими. Буває, ти віддаєш гравця в якусь команду заради ігрової практики, але розумієш, що там людина не виросте. А відправляючи хлопців в "Говерлу", де і зараз проглядається ціла група наших молодих виконавців, я розумію, що там вони пройдуть справжню школу не тільки футболу, але й життя. І за допомогою такого батька-наставника, як Грозний, повірять у себе.

Взяти Мякушка: до від'їзду в Ужгород він не потрапляв у другу команду, а зараз - ще півроку, і, повірте мені, стане гравцем основного складу. А Віталій Буяльський або той же Максим Коваль! Людина не боїться труднощів, йому подобається виховувати молодь.

Можу навести вам ще один приклад. Олега Гусєва ми звідки взяли? З київського "Арсеналу", який тоді тренував В'ячеслав Вікторович. У свою чергу той знайшов талановитого хлопця в Сумах. А Юрій Жирков, який був у нього в Києві! Грозний мені пропонував цього футболіста, який згодом опинилася в "Челсі", але я його не послухав. Не я навіть - наші, як кажуть, селекціонери, фахівці", - розповів Суркіс.