УКР РУС

Суркіс: Футбольний Крим залишається під юрисдикцією України, незважаючи на анексію

24 травня 2015 Читать на русском

Віце-президент УЄФА Григорій Суркіс поділився думкою про чемпіонату Криму, який запланований на кінець літа.

"Треба також розуміти, що УЄФА нічого нового не придумав, не додав чогось, що випливало з його попередніх рішень по Криму. Рішення були однозначні: РФС не має права проводити будь-які змагання на території Криму і Севастополя без узгодження з українською Федерацією футболу та УЄФА. Це означає, що футбольний Крим залишається під юрисдикцією України, незважаючи на те, що ця територія тимчасово анексована.

Кримські команди не мають права брати участі в російських турнірах. І цим все сказано. Але УЄФА і ФІФА має на меті, щоб на територіях, які знаходяться в стадії конфліктів і не визнані ООН, розвивався футбол, а люди могли використовувати найбільш мирну на всій планеті зброю - футбольний м'яч. Не бачу в цьому нічого погано. УЄФА, даючи старт місцевим турнірам, у жодному разі не суперечить заборонам, про які я зазначив вище.

Футболісти кримських клубів зможуть бути задіяні в збірній Росії? Скажу чесно, з остаточним рішенням УЄФА з цього питання я ще не ознайомився, тому коментувати це питання складно. З іншого боку, будь-який футболіст з кримської команди повинен тоді мати паспорт громадянина Росії і внутрішній паспорт футболіста РФС. Але тут уже виходить накладка, яку хтось хоче використовувати під своїм соусом. Але ми так жити не звикли і почекаємо остаточного роз'яснення від УЄФА, після якого можна буде більш детально говорити на цю тему", - сказав Суркіс.