УКР РУС

Суперник Шахтаря і ще 3 зірки – Баварія збирається оновити крила і вже підготувала трансферний бюджет

13 жовтня 2018 Читать на русском

У Мюнхені знайшли потенційну заміну своїм ветеранам Франку Рібері та Ар'єну Роббену. Баварія підготувала до 100 мільйонів на літнє трансферне вікно.

Боси мюнхенського гранда збираються реагувати на проблеми команди Ніко Ковача в атаці. Баварія буксує в Бундеслізі та ЛЧ, а її великі проблеми стосуються крил атаки. Рібері та Роббену вже 35 і 34 роки відповідно, однак Хьонесс і компанія з кожним літом тряслися над фінансами, аби не дозволити собі зайвих витрат. Топ-клуби змушені витрачати сотні мільйонів євро, а їхні тренери вважають, що цього мало. Мюнхен намагається бути останньою фортецею здорового глузду, але це не дуже працює.

Баварія має колосальні проблеми – 5 причин фіаско команди Ковача і радикальні вимоги легенди

Цікавий випадок трапився напередодні, коли баскетбольна Баварія грала матч Євроліги проти турецького Анадолу (гості зі Стамбулу перемогли 71:90). На гру завітали Ніко Ковач, спортивний директор Хасан Саліхаміджич та півзахисник футбольної команди Хаві Мартінес. Коли диктор озвучив імена двох останніх, у залі було чутно схвальні вигуки, а ось на адресу наставника посипався свист.

Невідомо, чи встигне Ковач скористатись підсиленням (дострокова відставка під тиском фанатів і гравців дуже ймовірний варіант), але авторитетний німецький телеканал Sky проаналізував список трансферних цілей баварців на літо 2019-го. Справи настільки серйозні, що в разі чого трансферну експансію можуть влаштували навіть вже взимку. На ці придбання у клубі підготували від 80 до 100 мільйонів євро.

Антоні Мартіаль перебуває на радарах Баварії не від вчора. Повідомляють, що мюнхенські боси контактували з представниками 22-річного француза. Водночас Манчестер Юнайтед планує активувати опцію продовження контракту з лівим вінгером (може грати і центрального форварда) ще на рік. Відтак плани Баварії щодо безкоштовного трансферу влітку можуть зірватись.

Дії манкуніанців логічні: витратити приблизно 60 млн євро, аби потім безкоштовно відпустити універсального гравця атаки – якесь безглуздя. Навіть тоді, коли Мартіаль постійно конфліктує з нинішнім наставником МЮ Жозе Моурінью, через що прагнув покинути Олд Траффорд ще влітку.

Флоріан Товен є одним з найкреативніших гравців Європи. Вояж правого вінгера в Ньюкасл завершився провалом, і він повернувся в Марсель за менші гроші, ніж його продавали. Та у чемпіонаті Франції та Лізі Європи 25-річний француз божить: 26 голів і 17 асистів у сезоні 2017/18, 7+4 за перші місяці нинішнього.

Цього літа Баварія вже контактувала з Товеном, однак він вирішив залишитись у Марселі. Цікаво, що у Флоріана той самий агент, що в Рібері. Влітку 2019 року шанси на трансфер можуть зрости. Особливо, якщо Марсель не кваліфікується в Лігу чемпіонів (поки що провансальці ділять 3-4 місця). Вартість гравця оцінюють у 50 млн євро.

Набіль Фекір вже показав свій клас у матчах нинішньої Ліги чемпіонів проти Манчестер Сіті та донецького Шахтаря: 1 гол і 2 гольові паси. За Ліон 25-річний атакувальний півзахисник забив 60 разів і зробив 40 асистів у 162-х матчах. Результативність Набіля росте з кожним сезоном.

Він також може зіграти форварда та на флангах атаки, однак Баварія змушена витримувати конкуренцію клубів АПЛ. Та й Ліон планує продовжити контракт з Фекіром і продати його утридорога влітку. Його вартість оцінюють мінімум у 60 мільйонів євро, і це один з найдорожчих та найскладніших варіантів підсилення.

Ніколя Пепе привернув увагу грандів своїми двома неповними сезонами за Лілль. Правий вінгер забив 20 голів і віддав 13 асистів за 47 матчів. Потужна швидкість та небанальний дриблінг стають для суперників пекельним випробуванням. Івуарієць є провідним гравцем сенсаційного віце-лідера чемпіонату Франції.

Певним бонусом для зміцнення атакувальної міці є новий Лєвандовскі. Кшиштоф Пйонтек забиває всюди: у чемпіонаті Італії за скромну Дженоа, у Лізі націй за збірну Польщі проти Португалії. У довготерміновій перпективі, за версією Calciomercato, Улі Хьонесс бачить Пйонтека як ідеальну заміну Роберту. Новоявлену польську зірку придбали за 4,5 мільйона євро, але його вартість вже зросла в 10 разів через значний інтерес ледь не всіх європейських топ-клубів.