УКР РУС

Сумське обласне дербі. Анонс 12-го туру першої ліги

29 вересня 2013 Читать на русском

Після надважких та цікавих матчів Кубку України, із яких в наступний тур вдалося пробитися лише двом представникам Першої ліги, команди повертаються в рідний чемпіонат.

"Сталь" – "Миколаїв"

Одне з головних протистоянь 12-го туру, яке обрали для телетрансляції. «Миколаїв» перед кубковим матчем проти донецького «Шахтаря» пройде перевірку боєм проти одного з лідерів Першої ліги. Фаворитом, здавалось би, має бути «Сталь». Тим більше, алчевці мали вдосталь часу на підготовку до матчу, адже вони не грали в Кубку України. «Миколаїв» же, який скромно посідає 11-ту сходинку, мав тяжкий кубковий матч з кіровоградською «Зіркою», де «муніципалам» вдалося довести свою перевагу тільки в овертаймі.

Проте в останні тижні «сталеварів» переслідують невдачі: спочатку домашня поразка від «Олександрії», далі – від уже знайомої нам кіровоградської «Зірки», що понесло за собою втрату одноосібного лідерства. Через перебір карток не зможе вийти на поле їх форвард Руслан Степанюк.
Натомість у «Миколаєва» почалася біла смуга: нічия з сумчанами, перемога в «Зірки». У балансі зустрічей теж злегка на їхню користь: із 24 матчів 9 перемог «Миколаєва», 8 – «Сталі». Різниця м’ячів – 34:27 на користь «корабел».

"Олімпік" – "Динамо-2"

Обидві команди залишилися осторонь кубкових пристрастей, тож сьогодні про втому мова йти не може. «Олімпік» дихає в спину лідерам, «Динамо-2» ж – ледве дихає. Очевидний розрахунок. Тим не менше донеччанам не варто розслаблятися, адже кияни часом показують свій бойовий дух і несподівано відбирають очки то в «Олександрії», то в «Нафтовика», то в «Авангарду». Легкого матчу не чекайте. У попередніх 4 зустрічах перевага тричі лишалася за «Олімпіком» і лише раз – за «Динамо-2».

"Полтава" – "Авангард"

На відміну від попередньої пари, полтавцям та краматорцям довелося попітніти цього тижня, але з різним результатом: «Полтава» поступилася «Тернополю», тоді як «Авангард» «виніс» з кубкових поєдинків представника Прем’єр-ліги - «Зорю». Команди можна вважати принциповими суперниками з невеликим стажем: їхня конкуренція почалася ще в Другій лізі, а зараз вони – сусіди в турнірній таблиці, «Полтава» має на два очки менше. З 4 зустрічей перевага 3:1 на боці «Авангарду».

"Буковина" – "Зірка"

Як і «Полтава» з «Авангардом», «Буковина» і «Зірка» вже спробували себе в грі на цьому тижні. Обидва матчі були програшними, проте суперники в Чернівців та Кіровограда були неспівмірними. «Буковина» може пишатися достойною поразкою від «Дніпра», тоді як «Зірка» не змогла обіграти посередній «Миколаїв». На користь "Буковини", окрім домашнього поля, грає оновлений міцний склад, у якому, тим не менше, не вистачатиме двох гравців через перебір карток. «Зірка» ж є непередбачуваним суперником, який може несподівано обіграти лідерів «Олександрію» та «Сталь» і поступитися «Сумам» та «Украгрокому». З 10 зустрічей 3 перемоги на рахунку чернівчан і 6 – у кіровоградців.

"Суми" – "Нафтовик-Укрнафта"

Незважаючи на те, що телетрансляція очікує на «Сталь» - «Миколаїв», саме сумське дербі обіцяє бути найцікавішим протистоянням туру. Команди близькі в турнірній таблиці – відповідно 4 і 6 місце, що додає їм ще більшої мотивації. Замість Кубку України сумчани та охтирці позмагалися на Кубку Губернатора: у півфінальних поєдинках «Суми» святкували перемогу, тоді як «Нафтовик» програв, позбавивши глядачів позапланового обласного дербі у фіналі. Історія трьох зустрічей на користь гравців з Охтирки – «Суми» не виграли жодного матчу, що вони сьогодні постараються змінити.

"Десна" – "Олександрія"

«Десна» та «Олександрія» теж не відпочивали цієї середи. Чернігівці добилися перемоги в овертаймі від невеличкого криворізького «Гірняка», тоді як «Олександрія» змагалася 120 хвилин на полі з лідером Прем’єр-ліги – «Металістом» – і таки поступилася. Не можна стверджувати, що для Чернігова поєдинок з лідером турнірної таблиці – завчасно програшний. Незважаючи на загальну перевагу «Олександрії» в балансі особистих зустрічей (з 18 матчів 3 перемоги «Десни», 8 – «Олександрії»), останні матчі завершувалися або в нічию, або на користь чернігівців.

"Нива" – "Геліос"

Поєдинок двох аутсайдерів Першої ліги за місце в зоні вильоту. Тим не менше родзинку матчу додає кубкова перемога тернополян над «Украгрокомом», яка може як надихнути «Ниву», так і змусити розслабитися. «Геліос» не мав кубкової практики, тож сил у нього має бути побільше, та й дві попередні зустрічі команд закінчувалися на користь харків'ян.

"Украгроком" – "Титан"

Закривають тур завтрашнім поєдинком найбільш мотивовані суперники – безпосередні сусіди по турнірній таблиці з однаковим активом. «Украгрокому» аби отямитися після розгромної поразки від тернопільської «Ниви» дали на один день більше для відпочинку. Для «Титану» ж це зайвий день для вивчення абсолютно нового суперника – команди ще не зустрічалися на полі. У цьому плані легше головківцям, адже в їхньому складі грає кілька колишніх футболістів з Армянська. Побачимо, чи допоможе їм це.

Анна Журба, спеціально для "Футболу 24"