УКР РУС

Сумнозвісний екс-арбітр Педерсен проінспектував систему арбітражу в Україні

17 травня 2018 Читать на русском

Відомий колишній арбітр Руне Педерсен, який зараз є спеціалістом з Конвенції арбітражу УЄФА, відвідав Україну.

Представник УЄФА Руне Педерсен провів зустріч із головою Комітету арбітрів ФФУ Лучано Лучі. У ході дводенного візиту був проведений детальний аудит системи арбітражу в Україні на предмет відповідності критеріям Конвенції, інформує офіційний сайт Комітету арбітрів ФФУ.

Кубок Ліги чемпіонів в Україні: ФФУ назвала появу скандальних фото з трофеєм цькуванням керівництва федерації

Також Педерсен зустрівся із низкою спеціалістів, зокрема, Керівником Національної школи арбітрів Сергієм Лисенчуком, арбітром Прем’єр-ліги Сергієм Бойком, спостерігачем арбітражу Сергієм Березкою, та спеціалістами Відділу забезпечення арбітражу.

В цілому представник УЄФА залишився задоволеним системою арбітражу в Україні, особливо його позитивно вразила програма підготовки арбітрів у рамках Національної школи арбітрів.

Деякі аспекти роботи необхідно покращити. Про це ФФУ буде повідомлено після засідання комісії УЄФА з Конвенції арбітражу.

До слова, Руне Педерсен добре відомий українським вболівальникам. Саме він судив матч-відповідь плей-офф за вихід на ЧС-1998 Україна – Хорватія. Норвежець не зарахував чистий гол Віталія Косовського, після чого українці за сумою двох матчів поступились хорватам.

Педерсени: 5 арбітрів, які відверто вбивали українські команди