УКР РУС

Сума стягнення з "Говерли" може бути більшою 9 млн гривень, - юрист Трухіна

1 березня 2016 Читать на русском

Дмитро Коробко, юрист, який представляє інтереси колишнього гравця "Говерли" Дмитра Трухіна, в коментарі "Футбол 24" розповів про стан справ у вирішення питання між "Говерлою" і футболістом.

Юрист Дмитра Трухіна, який захищали кольори "Говерли" раніше, розповів "Футбол 24", що може чекати на "Говерлу", у разі подальших невиплат і поділився подробицями судового засідання у справі гравця.

"Йдеться про суму приблизно в 8,5 – до 9-ти мільйонів гривень"

- Яка ситуація наразі в процесі вирішення питання по виплаті Дмитру Трухіну?

- По Трухіну є рішення суду. "Говерла", швидше за все, його оскаржить. Я не знаю, чи вже зробили вони це, але в них був термін, і я думаю, що вини скористаються цим правом.

Трухін: Декілька колишніх гравців "Говерли" також планують подавати до суду

- Називалася сума в 9 мільйонів гривень – чи є вона правдивою?

- Це округлена сума. Вона менша за 9 мільйонів. Йдеться про суму приблизно в 8,5 – до 9-ти мільйонів гривень. Значну частину цієї суми складає не заробітна плата Трухіна, а відповідальність клубу, можна сказати, штраф для "Говерли" за те, що клуб невчасно розраховується з працівником при звільненні. Це стаття 117 Кодексу Законів про працю України. Вона передбачає, що роботодавець, якщо не заплатив працівникові при звільненні, платить такий штраф аж до моменту розрахунку. Тобто, ми навіть можемо ще більшу суму нарахувати.

- Тобто, сума буде збільшуватись?

- Якщо у нас буде бажання подати ще один позов, то так. Але поки що про це мова не йде, просто в нас є така можливість.

"Юрист "Говерли" розповідав, що клуб не має нічого нікому платити, без жодних доказів і посилань на закон"

- Юридична служба "Говерли" з вами контактувала?

- Хіба що в суді, в рамках процесу. Я не знаю, чи був він працівником юридичної служби клубу, чи був найманим юристом, але він представляв інтереси клубу в процесі.

- Яку позицію він займав?

- Скажімо так, незрозумілу позицію, дивну. Коли представник клубу розповідає, що клуб взагалі нікому нічого не винен, а перед ним є контракт. Він розповідав, що вони нічого не мають платити. Без жодних доказів, жодних посилань на закон. Є документи, а людина просто на чорне каже біле. Я розумію, юрист говорить те, що йому сказали. Мене більше дивує позиція керівництва клубу. Адже і ми можемо піти назустріч, і вони. Ніхто не хоче клуб штрафувати. Трухін міг би погодитися на якусь меншу частину, але ж ніхто не пропонує.

- У разі, якщо клуб все ж вийде з якоюсь пропозицією, ще можливо буде вирішити питання?

- Ми можемо укласти мирову угоду на будь-якій стадії виконання рішення. Ми завжди відкриті.

Олександр Москаленко, Футбол 24