УКР РУС

"Судья продажная, козел ты!" Підсумки 21 туру РПЛ

18 березня 2013 Читать на русском

В 21 турі ЦСКА закріпив своє лідерство і відірвався від другого місця на 7 пунктів. Не в останню чергу цьому сприяє "Анжи", який уже вдруге поспіль не знає смаку перемог в чемпіонаті. Але не тільки футболом був багатий цей тур у Росії.

Зрештою, футболу цього вікенду було не так вже й багато. Бліду гру в московському дербі та ще одному центральному матчі туру між "Тереком" та "Рубіном" впевнено переплюнули скандали. По суті, вони стали найгучнішими подіями туру, тому про них і розпочнемо.

Цими вихідними в Махачкалі жили тільки футболом. Перед матчем з "Крильями" відбулась церемонія відкриття нового стадіону, а точніше відреставрованого. Все виглядало урочисто і яскраво. Футбол у Махачкалі розвивається і в нього вкладають чималі кошти. Однак свято розбавив епізод, який викликав гучний резонанс. Під час звучання гімну гравці обох команд, як годиться, дивились на прапор. Але не всі. Футболіст "Крильєв" вирішив своєрідно відреагувати  і вирізнявся з-поміж усіх - він просто в цей момент демонстративно почісував бороду. Хоча не будемо категоричні. Можливо, й не було в його діях чогось кримінального. Словом, вирішувати вам.

До всього цього "Анжи" ще й не зумів зробити подарунок своїм уболівальникам, зігравши унічию 1:1. Тепер відстань до першого місця - 7 пунктів. Зважаючи на те, що турів до кінця чемпіонату не так уже й багато, то мрії про чемпіонство "Анжи" розвіюються з кожним матчем все більше і більше. Крім того, в спину уже дихає "Зеніт".

Інший не менш скандальний епізод трапився теж на Кавказі у матчі "Терек" - "Рубін". Тут після вилучення арбітром гравця грозненської команди (причому справедливого вилучення) "в гру" вступив глава Чеченської Республіки і почесний президент "Терека". Цей епізод так зачепив Рамзана Кадирова, що в того не витримали нерви і він з дикторської позиції вигукнув "суддя продажная, козел ты!". Фраза чітко пролунала на весь стадіон. Слів нема, навіть Уткін був у шоці...

На цьому зі скандалами усе. Хоча про них ще довго пам'ятатимуть і цілком можливо, що ми отримаємо продовження цих історій уже поза межами футбольного поля. Ситуації ж неординарні, погодьтеся.

Ну і нарешті трішки про сам футбол. Халк знову перетворився у героя. Ще тиждень тому Широков звинуватив бразильця у тому, що через нього не зумів забити пенальті у ворота "Базеля", а Халк відповів голом у ворота "Мордовії", який став вирішальним. Що цікаво, комбінацію розпочав Широков. Якщо уже Роман звинувачує Халка у своїх промахах, важко уявити, що було б, якби бразилець не забив... Але головне тут те, що "Зеніт" скористався осічкою "Анжи" і впритул підібрався до другого місця.

Центральний матч туру між "Локо" і Спартаком" взагалі не виправдав очікувань. Команди видали "нулі", а для Біліча ситуація зараз взагалі критична. Хорват ніяк не може знайти спільну мову зі стабільністю. І навесні здобув лише один пункт.  Ну а ЦСКА тим часом стабільно і впевнено йде до чемпіонства. Цього разу москвичі мінімально, але зі смаком обіграли "Краснодар". Календар для "армійців" теж не найгірший: в наступному турі гра проти "Аланії", а потім проти "Волги". Схоже, вже дуже швидко питання про золото чемпіонату буде знято остаточно.

"Ростов" - "Волга" - 1:2, "Спартак" - "Локомотив" - 0:0, "Амкар" - "Аланія" - 5:1, "Кубань" - "Динамо" М - 1:1, ЦСКА – "Краснодар" - 1:0, "Анжи" - "Крилья Совєтов" - 1:1, "Терек" - "Рубін" - 0:0, "Зеніт" - "Мордовія" - 1:0

Олег Телюк, Football24