УКР РУС

Судіть самі. Статистика арбітрів, призначених на матчі 22-го туру УПЛ

28 березня 2013 Читать на русском

Тема арбітражу в українському футболі залишається актуальною, незважаючи на всі зусилля синьйора Колліни. У цьому матеріалі зібрані статистичні дані арбітрів, які отримали призначення на поєдинки 22-го туру.

На першому матчі 22-го туру між полтавською "Ворсклою" і луганською "Зорею" буде працювати 41-річний арбітр з Київської області Сергій Березка. У поточному сезоні він відсудив лише один поєдинок Прем'єр-ліги - у 19-му турі "Іллічівець" мінімально переміг запорізький "Металург". У тій грі Березка показав чотири жовті картки - по дві обом командам, а також, на думку запорізької сторони, не призначив пенальті у ворота Худжамова.

Березка також відсудив вісім матчів Першої ліги. При ньому двічі перемагали господарі, тричі - гості, ще три матчі завершилися внічию. В середньому показує чотири жовті картки, в цьому сезоні "вищу міру футбольного покарання" ще не застосовував.

Матч "Говерла" - "Іллічівець" довірили миколаївцю Андрію Кузьміну, який має на своєму рахунку дев'ять матчів Прем'єр-ліги. При цьому арбітру ужгородці поступилися у першому турі "Чорноморцю" з рахунком 3:2, а маріупольці програли "Шахтарю" з рахунком 2:1. В середньому показує 4,6 жовтих карток за гру. У матчі дев'ятого туру між донецьким "Металургом" та київським "Арсеналом" вилучив одразу двох футболістів столичної команди, а в грі між "Дніпром" і запорізьким "Металургом" обійшовся без попереджень.

У цьому турі в елітному дивізіоні дебютує 36-річний Сергій Скрипак, якому доручили обслуговувати зустріч двох "Металургів". У сезоні 2012/2013 він працював на восьми матчах Першої ліги, в яких показав 30 жовтих і одну червону картку. При цьому арбітрові в п'яти матчах перемогли господарі, в двох була зафіксована нічия, і лише в одному перемогу святкували гості. Відзначимо, що Скрипак судив зустріч фаворитів другого за рангом дивізіону "Сталі" і "Севастополя". Підсумок зустрічі - 2:2.

Поєдинок між "Арсеналом" і "Таврією" буде проходити під наглядом львів'янина Юрія Можаровського. Що цікаво, київську команду він буде судити вп'яте в цьому чемпіонаті. У трьох з чотирьох попередніх ігор обов'язково ставив пенальті у ворота “канонірів”. Показав гравцям "Арсеналу" 8 жовтих карток. "Таврія" зустрічається з Можаровським вдруге. У першому матчі зіграла внічию з тим же "Арсеналом" (1:1). У тому матчі арбітр виписав одне попередження сімферопольцям і три киянам. В останньому матчі при суддівстві Можаровського "Динамо" обіграло "Волинь", при цьому арбітр зарахував гол Андрія Ярмоленка, який, як показав повтор, був в офсайді.

Один з центральних матчів туру "Карпати" - "Шахтар" проведе киянин Євген Арановський, в послужному списку якого в цьому сезоні значитися поєдинок відбору до ЧС-2014 між збірними Фінляндії й Грузії (1:1, попередження отримав Окріашвілі, а Олексій Єрьоменко був вилучений). При Арановському в поточному чемпіонаті "Карпати" здобули свою найбільшу перемогу - розгромили "Кривбас" з рахунком 6:0. У тому матчі арбітр пред'явив дві жовті картки львів'янам, а також вилучив Льопу. "Шахтар" у свою чергу розгромив "Волинь" у четвертому турі (0:4), при цьому футболісти донецького клубу не отримали жодної картки. В середньому Арановський показує 5,5 попереджень за гру.

Одеську битву між "Чорноморцем" та "Динамо" в рамках правил буде тримати харків'янин Анатолій Абдула. Арбітр вже відсудив десять матчів чемпіонату України, а також працював на Суперкубку. При Абдулі "Динамо" виграло у "Кривбаса" (0:1) і програло "Шахтарю" (3:1), кияни удостоїлися від нього восьми попереджень. "Чорноморець" виграв у запорізького "Металурга" в 13-му турі, а також переміг, "Карпати" в 20-му В середньому рефері показує трохи більше шести карток за матч.

Представник Київської області Сергій Бойко відправиться в Луцьк на матч місцевої "Волині" з "Дніпром". З командою Анатолія Дем'яненка арбітр буде тільки знайомитися, а ось його відносини з дніпропетровцями теплими назвати складно. Бойко показав гравцям "Дніпра" 10 жовтих, 2 червоні, поставив 2 пенальті в попередніх двох іграх (обидва 11-метрових були поставлені в неоднозначному матчі проти "Шахтаря"). Рефері в середньому показує шість жовтих карток, хоча у згаданому поєдинку між "Шахтарем" і "Дніпром" видав одразу 11 попереджень. Відзначимо, що на рахунку Бойка два поєдинки Ліги Європи: у першому "Ліон" виграв у "Спарти", у другому "Марітіму" був сильнішим "Брюгге".

Нарешті, останній матч туру "Кривбас" - "Металіст" довірили Юрію Мосейчуку із Чернівців. Незважаючи на те, що цей арбітр відсудив вже десять матчів, в цьому сезоні, для "Кривбасу" це буде тільки друге побачення з Мосейчуком, а "Металіст" і зовсім буде грати при ньому вперше. В середньому арбітр показує 5,8 попереджень за гру, однак окремо стоїть поєдинок між запорізьким "Металургом" і "Говерлою", в якому він видав 12 жовтих і одну червону картку.