УКР РУС

Суддя ЧС-2002: ФІФА свідомо сприяла договірним матчам на цьому Мундіалі

29 травня 2015 Читать на русском

Скандально відомий суддя Байрон Морено зізнався, що Кубок світу, який проходив у Південній Кореї та Японії, мав договірний характер.

Італійське видання Corriere dello Sport на першій шпальті нині вийшло із заголовком: "Підозри про вплив суддівства Морено на користь Південної Кореї знайшли підтвердження".

Еквадорський суддя пам'ятного матчу 1/8 ЧС-2002 призначив пенальті на користь господарів Мундіалю, несправедливо вилучив Франческо Тотті, не зарахував гол Даміано Томмазі, а також ухвалив ще не одне сумнівне рішення. Морено, в якого згодом знаходили 6 кг наркотиків вартістю в півмільйона євро, начебто визнав: люди з ФІФА впливали на суддів, аби просувати корейців у наступні раунди

Відзначимо, що у чвертьфіналі тодішнього Чемпіонату світу єгипетський суддя Аль-Гандур не зарахував чистий гол іспанця Фернандо Морієнтеса, відтак господарі турніру пройшли "Фурію Роху" в серію пенальті.

Стаття італійських журналістів додає масла у вогонь корупційних скандалів ФІФА, вибори президента якої мають відбутися нині.