УКР РУС

"Суддя був на боці "Динамо". Огляд португальських ЗМІ

17 вересня 2015 Читать на русском

"Футбол 24" за мотивами поєдинку 1-го туру групового етапу Ліги чемпіонів "Динамо" - "Порту" аналізує португальську пресу.

Основне спортивне видання країни "A bola" акцентує увагу на другому пропущеному голі "Порту", зазначаючи, що він був забитий з порушенням правил і що офіційним особам португальського клубу слід поскаржитися в УЄФА, тому що це не перший випадок свавілля проти "драконів".

"Правду кажучи, вчорашній арбітраж на чолі з німцем Брихом залишив гнітюче враження. Суддя був на боці "Динамо". У минулому сезоні в поєдинку 1/8 фіналу в Базелі арбітри скасували гол "Порту" трохи більше, ніж за хвилину, коли він уже побував в сітці через офсайд. Вчора ситуація була ідентична і навіть більш очевидна, але арбітри пропустили офсайд повз вуха. Дивно, чому в однакових епізодах судді приймають різні рішення", - обурюється "A bola" через пропущений гол від Буяльського.

"Diario de noticias" зазначає, що "Динамо" збиралося перемогти, але камерунський нападаючий Абубакар не дозволив киянам розжитися трьома очками. Видання розкритикувало гру пари центрбеків Майкона і Бруно Мартінша Інді.

"Вони просто стояли і дивилися, як з-за спини вибігає гравець "Динамо". Це чистісінької води потурання двох наших центральних захисників. Воно коштувало нам перемоги. Хоча й кажуть про офсайд, але захисники повинні грати до кінця".

Гарячі дискусії йшли в темі обговорення інтернет-ресурсу "MaisFutebol". Користувачі дорікають наставнику "Порту" Хулену Лопетегі за допущені промахи зі складом: "Я не розумію, чому Хулен Лопетегі не поставив той же склад, що і з "Арукою". Чому опинився в запасі Хесус Корона, що двічі забив "Аруці". Незрозуміла і відсутність Джанеллі Імбули", - пише вболівальник Сержіо Коуту.

Журнал "Record", у свою чергу, відзначає абсолютну схожість результатів команди Лопетегі між двома виїздами в Україну: "Рік тому "Порту"зумів врятувати нічию у грі з "Шахтарем". Тепер "Динамо" втекло від поразки на останніх хвилинах. Цікаво, що обидва матчі завершилися 2:2. Тільки якщо тоді дублем відзначився Джексон Мартінес, то цього разу його підмінив Венсан Абубакар".

Підготував Валерій Пригорницький