УКР РУС

Суддівська клоунада у Вільяреалі, тріумфальне повернення BBC. Підсумки 30 туру Прімери

22 березня 2016 Читать на русском

"Атлетіко" та "Барселона" втрачають очки, "Реал" показав свою велич у матчі з "Севільєю" Коноплянки.

“Зате нас побачили в Китаї…”

Перед поїздкою у Хіхон підопічним Сімеоне не віщували жодних проблем. “Спортінг” не перемагав у 8 матчах поспіль, а за останні 19 протистоянь з “матрацниками” лише раз розжився трьома очками. Однак, боротьба мадридців на два фронти все-таки дала про себе знати ближче до завершення чемпіонату. “Чоло” після виснажливого 120-хвилинного матчу в Лізі чемпіонів з ПСВ довелось здійснити ротацію складу, і “Атлетіко” одразу ж втратив у своїй гнучкості та стійкості.

"Атлетіко" втратив Хіменеса на перший матч проти "Барселони" в Лізі чемпіонів.

Не врятував “індіанців” навіть шалений гол Грізманна зі штрафного. 100 м’яч француза у клубній кар’єрі був затьмарений грою “Атлетіко” у другому таймі, коли мадридці притиснулися до власних воріт та дозволили команді Абелардо здійснити заслужений камбек. Після гри Сімеоне визнав, що 9 очок до лідера відіграти неможливо і надії на титул втрачено. Не забув Дієго “подякувати” керівництву Ла Лаги і за матч у такий ранній час.

Суддівська клоунада у Вільяреалі

Якщо ви досі дивуєтеся суддівським помилкам в УПЛ та називаєте наших представників феміди чи не найгіршими у світі, то просто якось повністю перегляньте один з турів Прімери. Те, що творив Хосе Марія Санчес Мартінес на “Ель Мадригалі”, інакше як клоунадою не назвеш. У першому таймі 32-річний арбітр з Мурсії продемонстрував гравцям обох команд 7 не завжди справедливих жовтих карток, а після перерви ще 5 разів виймав зі своєї кишені “гірчичники”. Лише дивом “Барса” та “Вільяреал” обійшлися без вилучень, хоча наставнику “жовтої субмарини” Марселіно таки довелося відправитися на трибуни за дискусії з арбітром після вигаданого пенальті у ворота своєї команди.

"Барселона" повторила рекорд Прімери за кількістю пробитих пенальті у сезоні.

“Для “Вільяреала” – суддівство погане, а для “Барселони” – ще гірше”, - писали згодом каталонські ЗМІ. І справді, за логікою речей Піке заслуговував на червону картку, та от в дебюті зустрічі він отримав “гірчичник” за фол, який зовсім не тягнув на таке покарання. У підсумку, Луїс Енріке з думками про “Ель Класіко” зняв Жерара з гри та випустив на поле Матьє, який привіз своїй команді два м’ячі. Ось так Санчес Мартінес і “Вільяреалу” нашкодив, і “Барселоні” добряче зіпсував настрій перед матчем з “Реалом”. 10-матчева переможна серія “блаугранас” в Прімері перервана…

Три леви та чорна пантера

Зінедін Зідан знайшов рецепт успішної гри “Реала”. Щоб здобувати красиві перемоги французькому фахівцеві потрібне не лише BBC у повному складі, але й Кейлор Навас. У матчі з “Севільєю” костариканець ще раз продемонстрував, що “Реал”, можливо, навіть виграв від провалу з трансфером Де Хеа. За рахунку 1:0 на користь “вершкових” Кейлор парирував пенальті у виконанні Гамейро та позбавив свою команду зайвих клопотів. Це вже втретє у сезоні Навас нейтралізує удари суперників з “позначки” – відмінний результат. Такий голкіпер додає впевненості решті гравців у своїх силах, що і продемонстрували “вершкові”, розмазавши у підсумку “Севілью” без Коноплянки по газоні “Сантьяго Бернабеу”.

BBC, возз’єднавшись вперше за два місяці, видало феноменальний матч. Бейл, Бензема та Роналду на трьох забили вже 63 голи у Прімері і лише 5 м’ячами поступаються тріденте з “Барселони”. Якби Роналду втретє у нинішній першості не схибив з пенальті, то ця цифра була ще більшою. Відзначимо, що і тут не обійшлося без суддівських ляпів. Арбітр відмінив чисті гол Гамейро та Бейла через вигадані офсайди.

Роналду побив рекорд Ді Стефано, ставши найкращим снайпером "Реала" на "Сантьяго Бернабеу" в Прімері.

“Севілья”? Команда Емері, яка була змушена обходитися без декількох основних виконавців, у тому числі Коноплянки, продемонструвала типову для себе беззубу гру на виїзді. Таким чином, андалусійський клуб довів свою сумну серію без перемог на виїзді до 21 (!) матчу, а відрив від четвертого у таблиці “Вільярела” збільшився до 6 очок.

Володимир Лесько, Футбол 24