УКР РУС

Судді Вакс і Жабченко потрапили в базу "Миротворця"

8 червня 2017 Читать на русском
Автор: Іван Вербицький

Двоє арбітрів з кримською пропискою звинувачені в свідомому порушенні державного кордону України.

Ввечері, 7 червня 2017 року на сайті "Миротворець", який викриває різного роду антиукраїнські елементи, з’явилися профілі двох відомих у футбольному світі нашої держави людей – суддів Юрія Вакса і Анатолія Жабченка. Обоє до весни 2014 року, тобто до часу, поки Російська Федерація не анексувала півострів, представляли столицю Кримської автономії Сімферополь. Після того, як "вєжлівиє люді с вєжлівим взглядом" вторглися на нашу територію, Юрій Якович і Анатолій Сергійович швидко зметикували і в рапортах про матчі вже вказувалися як представники Хмельницького.

Зрештою, шила в мішку не втаїш. На чисту воду футбольних арбітрів вивів журналіст-розслідувач Костянтин Андріюк. То він першим ще два роки тому оприлюднив факти про наявність у кримських рефері російських паспортів. Більше того, пан Андріюк надав відомості про те, що товариші Вакс і Жабченко, мешкаючи у Сімферополі, на матчі української Прем’єр-ліги добиралися авіашляхом з пересадками за маршрутом "Сімферополь – Москва – Київ" за кошт Федерації футболу України.

Як відомо, згідно постанови Кабінету міністрів №367 від 4 червня 2015 року "Про затвердження Порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї" були затверджені виключно сухопутні контрольні пункти в’їзду на тимчасово окуповану територію України/виїзду з неї:

- контрольні пункти в’їзду на тимчасово окуповану територію України/виїзду з неї для автомобільного сполучення - “Каланчак”, “Чаплинка”, “Чонгар”;

- контрольні пункти в’їзду на тимчасово окуповану територію України/виїзду з неї для залізничного сполучення - “Херсон”, “Мелітополь”, “Вадим”, “Новоолексіївка”.

Найдивніше те, що навіть після появи цих даних ні Комітет арбітрів, ні ФФУ санкцій стосовно своїх підлеглих не впровадили. Жабченко продовжував судити й цієї весни, а ось Вакс у весняній частині сезону з протоколів таємничим чином зник.

У царстві мороку, або Чому Верес і Десна – однакове зло