УКР РУС

Суд знову вирішив арештувати Димінського, якого з серпня немає в Україні

1 березня 2018 Читать на русском

Печерський суд вже вдруге задовольнив клопотання слідчих про обрання президенту Карпат Петру Димінському запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як повідомила у Фейсбук прес-секретар генерального прокурора України Лариса Сарган, 1 березня суддя Печерського районного суду Києва прийняв відповідне рішення за клопотанням слідчого Національної поліції України, яке було погоджено прокуратурою.

Вона нагадала, що за інформацією органу досудового розслідування в серпні 2017 року Димінський покинув територію України та назад не повертався. 7 грудня йому оголошено підозру у справі про смертельне ДТП 18 серпня у Ямельні Львівської області за участю його автомобіля, а 11 грудня підозрюваного президента Карпат оголошено у національний розшук.

Сарган також зазначила, що "дії водія П.Димінського знаходяться в прямому причинному зв’язку з наслідками ДТП", в результаті якого загинула жінка на ім'я Наталія Тріла.

18 грудня 2017 року Печерський суд вже заарештовував Димінського, проте 19 лютого Апеляційний суд Києва скасував ту ухвалу за скаргою адвоката бізнесмена Миколи Лисого.

Крім того, 8 лютого суддя Печерського суду вирішив, що постанова прокурора Генеральної прокуратури України від 7 грудня 2017 року про закриття кримінального провадження відносно водія Димінського Андрія Борща є незаконною та необґрунтованою, адже спростування пред'явленої Борщу підозри потребує подальшого досудового розслідування. Тому матеріали кримінального провадження повернуті судом Генпрокуратурі для досудового розслідування.