УКР РУС

Суд скасував рішення про арешт Димінського – адвокат

21 лютого 2018 Читать на русском

Апеляційна інстанція скасувала рішення про застосування щодо президента Карпат Петра Димінського запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, повідомляє його адвокат Микола Лисий.

Апеляційний суд Києва 19 лютого задовольнив скаргу адвоката і скасував ухвалу Печерського районного суду Києва від 18 грудня 2017 року про арешт Димінського в рамках справи про смертельне ДТП 18 серпня у Ямельні Львівської області за участю автомобіля президента Карпат.

"Абсолютно безпідставну та незаконну ухвалу слідчого судді про застосування щодо Петра Димінського запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою скасовано", – написав Лисий на своїй сторінці у Facebook.

Він також зазначив, що 8 лютого суддя Печерського суду вирішив, що постанова прокурора Генеральної прокуратури України від 7 грудня 2017 року про закриття кримінального провадження відносно водія Димінського Андрія Борща є незаконною та необґрунтованою, адже спростування пред'явленої Борщу підозри потребує подальшого досудового розслідування.

Тому матеріали кримінального провадження повернуті судом Генпрокуратурі для досудового розслідування.