УКР РУС

Суарес здувся: топ-5 форвардів, які могли б стати ідеальною "дев'яткою" для Барселони

18 жовтня 2018 Читать на русском

Нападник Барселони Луїс Суарес переживає тривалу гольову засуху, яка змушує каталонський клуб виходити на трансферний ринок у пошуках нової "дев'ятки".

Уругвайський форвард відзначився лише трьома голами у Ла Лізі. Суарес дублем допоміг Барселоні розгромити Уеску (8:2), а також розпочав своїм голом камбек каталонців на Аноеті (1:2). Після цього "чарруа" не забивав протягом шести матчів поспіль.

Неймар хоче повернутись в Барселону: чи можливий резонансний камбек та що думають фанати "блаугранас"

У Лізі чемпіонів справи Суареса йдуть також не найкращим чином. Луїс мовчав проти ПСВ (4:0) та Тоттенхема (4:2), довівши свою суху серію на виїзді до 1113 днів.

Низька результативність 31-річного бомбардира змушує керівництво Барселони серйозно моніторити ринок центральних форвардів. Каталонський гранд розглядає з десяток гравців, які могли б виконувати роль "дев'ятки" на Камп Ноу. У іспанській пресі майже щодня з'являються нові імена, тож "Футбол 24" обрав найбільш цікаві варіанти для Ернесто Вальверде.

Роберто Фірміно

За інформацією видання AS, 27-річний бразилець очолює шорт-лист трансферних пріоритетів Барселони. Філіппе Коутінью начебто особисто радив босам каталонського клубу звернути увагу на свого близького друга. Фірміно не демонструє шаленої результативності на старті сезону, забивши 3 голи у всіх турнірах, але його технічні якості повністю влаштовують "блаугранас". Ринкова вартість Роберто за даними спеціалізованого порталу Transfermarkt оцінюється у прийнятні для Барси 80 млн євро. Втім на заваді потенційного переїзду бразильця на Камп Ноу можуть стати напружені стосунки між клубами після трансферу Філіппе Коутінью.

Кшиштоф Пйонтек

Сенсаційний польський форвард перебуває на радарі майже усіх провідних клубів Європи. Пйонтек забив за Дженоа 9 голів у стартових 7-ми турах чемпіонату Італії та привернув до себе увагу, навіть, такого гранда як Барселона. Головний скаут "блаугранас" на італійському ринку Арієдо Брайда покликаний стежити за грою поляка у найближчих матчах Серії А проти Ювентуса та Удінезе. Пйонтек поки неохоче вірить чуткам про можливий перехід у Барсу. Натомість каталонці сумніваються, чи зможе 23-річний поляк витримати тиск на такому високому рівні. Ціна питання – 60 млн євро.

Кшиштоф Пйонтек: польський ноунейм, який запалює Серію А і перевершив Шеву

Ніколя Пепе

Страйкер Лілля дуже імпонує технічному секретарю Барселони Еріку Абідалю, який декілька разів особисто стежив за грою івуарійського таланта. Пепе вже другий рік поспіль демонструє пристойну результативність у французькій Лізі 1. У минулому сезоні Ніколя відзначився 13 разів, а за стартові 9 турів нової кампанії провів вже 6 голів. В середньому Пепе витрачає 133 хвилини на один влучний удар. Крім Барселони, на атлетичного нападника також полюють Борусія, Бетіс, Арсенал та Севілья. Керівництво Лілля оцінює свого гравця у 30 млн євро.

Андре Сілва

Португалський снайпер дуже швидко адаптувався до іспанського футболу після переходу з Мілана у Севілью. На полях Прімери Андре Сілва почувається наче риба у воді, забивши 7 голів. Свою профпридатність вихованець Порту довів, зокрема, у матчі проти Реала, коли оформив дубль за чотири хвилини. Враховуючи давню традицію Барселони переманювати гравців андалусійського клубу, трансфер португальця на Камп Ноу виглядає досить ймовірним. Додамо, що за умовами орендної угоди "рохібланкос" володіють пріоритетним правом викупу 22-річного футболіста за 30 млн євро.

Кіліан Мбаппе

Мабуть, найперспективніший гравець сучасності був би гарантією голів для Барселони на багато років вперед. Каталонський клуб міг придбати Мбаппе влітку 2017-го, однак Бартомеу вирішив, що 180 млн євро – сума за межею здорового глузду. Всього за два сезони Кіліан довів зворотнє, ставши чемпіоном світу. У Парі Сен-Жермен 19-річний вундеркінд затьмарює самого Неймара. Мбаппе феноменально розпочав новий сезон, забивши 10 голів у 7-ми матчах. Зараз він демонструє навіть кращу результативність, ніж Лео Мессі у тому ж віці. Подейкують, що Ерік Абідаль контактував з найближчим оточенням "нового Пеле", однак вирвати такий талант із "золотої клітки" ПСЖ каталонцям буде дуже непросто. Мбаппе наразі – більше мрія, ніж реальний варіант для "блаугранас".