УКР РУС

Суарес офіційно дебютує на "Камп Ноу". Анонс 10 туру Прімери

31 жовтня 2014 Читать на русском

Уругвайська зірка "Барселони" вперше після дискваліфікації з'явиться перед каталонською публікою в матчі Прімери.

Стартує тур на “Ріасорі”, де “Депортіво” прийматиме “Хетафе”. “Сині” в останніх матчах набрали непогану ходу , і лише в попередній хорнаді спіткнулися, мінімально поступившись вдома “Атлетіко”. Однак, навіть, у матчі проти чемпіона мадридці виглядали дуже достойно і мали безліч нагод, щоб вирвати нічию. Що стосується команди Віктора Фернандеса, то вона також перебуває у непоганій формі, про що свідчать погром “Валенсії” та нічия на полі “Еспаньйола”. Відзначимо, що ла-корунцям доведеться обходитися без екс-“карпатівця” Лукаса, який травмувався у матчі проти каталонців.

Програму матчів суботи на “Нуево лос Карменес” відкриють “Гранада” та “Реал”. Одразу ж зазначимо, що шансів у андалузького клубу, який наразі посідає 14-ту сходинку, зачепитися бодай за очко практично немає. Команда Анчелотті змітає усіх на своєму шляху, а перемога в “Класіко” над “Барселоною” і взагалі повинна окрилити “королівський клуб”. Мадрид перемагає вже шість турів поспіль, що є найкращою серією команди при Карлетто. Кадрова ситуація у таборі “вершкових”, порівняно з матчем проти “Барси”, не змінилася. Швидше за все, ще один тур пропустить Бейл, який продовжує відновлюватися від травми стегна. Однак, враховуючи те, яку божевільну форму набрав Іско, відсутність валлійця не повинна бути помітною. Додамо, що “Реал” до мінімуму скоротив відставання від першого місця, і тепер мадридці просто не мають права губити очки у матчах з суперниками такого рівня.

Чинний чемпіон Іспанії завітає в гості до новачка елітного іспанського дивізіону “Кордоби”. Незважаючи на чотири перемоги у п’яти останніх матчах Прімери, гра команди Сімеоне залишає бажати кращого. Практично усі свої м’ячі “матрацники” забивають з другого поверху, а не після швидких контратак чи класних комбінацій, як це було у минулому сезоні. У “Кордоби” справи і зовсім не заладилися. “Біло-зелені” поки що не можуть здобути своєї дебютної перемоги, розписавши п’ять нічиїх та зазнавши чотирьох поразок. По суті цей поєдинок стане першим серйозним іспитом для нового наставника “Кордоби” Джукіча, від якого чекають налагодження організації гри, і, звичайно, підйому з дна турнірної таблиці.

“Барселона” після поразки на “Бернабеу прийматиме колишню команду Луїса Енріке “Сельту”. Ця зустріч повинна продемонструвати, наскільки колектив Лучо здатний тримати удар після таких болючих нокдаунів, як у “Класіко”. Весь тиждень каталонців нещадно критикували, нарікаючи на відсутність змін у грі порівняно з минулим сезоном. Втім, керівництво “більше, ніж клубу” заявило, що довіряє Енріке на всі сто відсотків, а висновки робитиме по завершенні темпоради. Особливим поєдинок проти “Сельти” стане для Луїса Суареса, який проведе свій дебютний офіційний матч на “Камп Ноу”. Відзначимо, що галісійський клуб, який перебуває на високому 6-му місці, здаватися на милість переможцю не збирається і спробує зачепитися на очки, тим більше, що гра “селестес” дозволяє сподіватися на сенсацію.

Непрості випробування чекають на баскські клуби. “Реал Сосьєдад”, який не знає смаку перемог вже сім матчів поспіль, прийматиме на “Аноеті” “Малагу”. “Анчоуси” здобули максимум очок у трьох останніх турах, піднявшись на сьому сходинку, і обертів збавляти, схоже не збираються. А от суперник “Шахтаря” в ЛЧ “Атлетік” зустрінеться з "Севільєю". Підопічні Вальверде лише в минулій хорнаді перервали свою безвиграшну серію з шести ігор, обігравши на виїзді “Альмерію”. В той же час команда Емері є сенсацією старту сезону, поділяючи з “Барсою” першу сходинку Прімери.

Цікавою обіцяє бути битва “Вільяреала” та “Валенсія”. “Жовтій субмарині” вже у другому турі поспіль доводить протистояти командам із верхніх щаблів турнірної таблиці. На “Рамон Санчес Пісхуані” підопічні Франціско виглядали не гірше за “рохіблакнос”, однак очками так і не розжилися. Тепер же на провінційний "Вільяреал" очікує не менш складне завдання - вдома обіграти феєричну “Валенсію” Нуну Ешпіріту Санту, яка намагається тримати, якщо не чемпіонський, то лігочемпіонівський ритм точно.

Остання на даний момент команда Ла Ліги “Леванте” прийматиме на “Сьюдад де Валенсія” “Альмерію”, яка поки що іде 13-ю. Втім, потенційна перемога “жабенят” може наблизити їх до “червоно-синьо-білих” на відстань у один бал. “Ельче”, який не перемагає ще з третього туру, спробує потішити своїх уболівальників у матчі проти “Еспаньйола”, який осів в середині турнірної таблиці. Ну і нарешті “Райо” Пако Хемеса зустрінеться зі ще одним новачком еліти “Ейбаром”. “Бджоли” випереджають басків на один бал, тож мають чудову нагоду відірватися від найближчих переслідувачів та закріпитися у верхній половині турнірної таблиці.