УКР РУС

Суарес і Ракітіч роблять гру. "Гранада" - "Барселона" - 1:3

28 лютого 2015 Читать на русском

Каталонці скорочують відставання від лідера "Реала" до одного очка.

"Гранада", яка здобула лише 3 перемоги в 24 турах, залишається на 19-му місці в таблиці, хоча відстань до зони життя ще відносно невелика - 4 бали.

Луїс Енріке зробив кілька змін у стартовому складі "блауграна" порівняно з провалом у домашній зустрічі проти "Малаги". Поза складом опинились Піке, Іньєста, Рафінья та Бускетс, натомість вийшли Бартра, Хаві, Ракітіч та Маскерано, який нині діяв у центрі півзахисту.

Власне, результат зробив дует Ракітіч-Суарес. Спершу Іван зіграв на добиванні після удару Луїса, згодом класний пас хорвата реалізував уругваєць, а насамкінець екс-хавбек "Севільї" розігнав атаку пасом на "Ель Пістолєро", а той люб'язно поділився з Мессі. На рахунку Суареса, до слова, 5 голів і 3 асисти за останні 6 матчів "Барси". Мессі ж забив 27-ий гол у Прімері 2014/15 і відстає від Роналду лише на 2 влучні постріли.

Основні події матчу

На старті матчу Дані Алвесу дісталось від Хаві Маркеса. на що останній отримав по ребрах. Кров з носа бразильця виявилась для судді очевиднішою, тож картку отримав лише гравець господарів.

Суарес у центрі поля ліктем відмахнувся від суперника. Деякі судді за таке червоною розмахують, Луїс обійшовся попередженням.

Четвертий удар у площину "Барси" і фактично перший добротний момент - це гол. На Суареса закинули довгий м'яч, Луїс пробив з гострого кута, екс-барселонець Ойєр відбив своєму, але від ноги Кали снаряд вилетів під удар Ракітічу. Іван спокійно розстріляв ворота.

За декілька хвилин до перерви Клаудіо Браво у красивому стрибку витягнув із нижнього кута снаряд після удару Хаві Маркеса.

На початку другої половини господарі ледь не втекли на побачення з голкіпером "Барси", а натомість отримали у свої ворота. Суарес віддав Ракітічу, той ефектно закинув на хід, а Суарес вміло розібрався в епізоді. Радість каталонців була нетривалою. Суддя дав пенальті ніби за сукупністю: ще в першій половині барселонці були на межі фолу у своєму штрафному. Цього разу порушення було сумнівнішим, але на позначку Хайме Латре вказав.

Ракітіч взяв участь у третій гольовій атаці, закинувши круглого на межу офсайду до карного, там Суарес підхопив м'яч, розібрався з воротарем, однак замість удару записав собі гольовий пас, відкинувши на Мессі перед порожніми воротами.

За 9 хвилин до кінця основного часу Неймар у падінні через себе видав пас на Мессі, а Лео метрів з 8 не влучив у ближній. А на 87-ій десятка гостей змарнував ще один супершанс. Неймар ще раз викотив під удар, Мессі цього разу увірвався у воротарський, але Ойєр встиг виставити плече і здійснити класний сейв.

"Гранада" - "Барселона" - 1:3 (0:1)

Голи: Фран Ріко, 53 (пен.) - Ракітіч, 25, Суарес, 49, Мессі,70

"Гранада": Ойєр; Ньйом, Бабін, Кала, Фульк'є; Ітуррі, Фран Ріко, Хаві Маркес (Рочінья, 67); Роберт, Ласс (Кандеякс, 78), Джон Кордоба (Саксес, 78)

"Барселона": Браво, Алвес, Альба, Матьє (Бускетс, 75), Бартра, Маскерано, Ракітіч, Хаві (Рафінья, 65), Неймар, Мессі, Луїс Суарес (Педро, 79)