УКР РУС

Ступар: Виправдання Віди – безпідставні, адже він "переїхав" Бонавентуре

28 лютого 2017 Читать на русском

Екс-арбітр ФІФА Мирослав Ступар прокоментував суддівство у центральному матчі 19 туру УПЛ "Зоря" – "Динамо".

Матч туру. Досвідчений Труханов не мав проблем і добре на ньому відпрацював. Були декілька моментів, які заслуговують уваги.

На 24-й хвилині жовту карточку отримав Віда, після чого дуже емоційно апелював до арбітра на рахунок того, що в підкаті він зіграв у м'яч. Дійсно, в м'яч, але Домагой виніс м'яча разом з ногами Бонавентуре. Віда діяв нерозсудливо, не думаючи про безпеку здоров'я суперника. Бонавентуре отримав травму і змушений був залишити поле. Виправдання Віди – безпідставні, адже він банально "переїхав" суперника.

Вилучення Опанасенка, який не справлявся з молодим і технічним Шепелєвим, цілком очевидне і закономірне. Євген отримав два попередження і наприкінці матчу залишив поле.

Третій момент – це втрата арбітром уваги на 56-й хвилині, коли Микола Морозюк з-за меж штрафного майданчика пробив по воротах, м'яч вилетів за межі поля, а Костянтин Труханов розпорядився щодо удару від воріт. Морозюк не погодився з рішенням арбітра і мав рацію. М'яч на своєму шляхові потрапив у спину захисника "Зорі" і вже від неї залишив поле. Це – кутовий удар і продовження атаки", – вважає Ступар.