УКР РУС

Ступар: У фіналі Кубка України Труханов призначив пенальті у ворота Динамо в аналогічному епізоді

23 жовтня 2017 Читать на русском

Відомий український екс-арбітр Мирослав Ступар прокоментував ситуацію з рукою Богдана Бутка у власному штрафному у матчі Динамо – Шахтар.

"Гостроти епізоду на 61-й хвилині, коли стався контакт руки Богдана Бутка і м'яча, додає факт непослідовності наших суддів. Згадаймо фінал останнього Кубка України, коли Костянтин Труханов на початку матчу призначив у ворота Динамо одинадцятиметровий удар за гру рукою у виконанні Пантіча. Ситуації схожі.

Різниця в тому, що Пантіч тоді перебував особою до суперника, а до м'яча – спиною. І рука у серба була відведена в сторону, а не вгору, як це було у Бутко. Комітет арбітрів тоді виправдав дії Труханова, а зараз Лучано Лучі відразу ж написав про правомірність рішення Романова, зазначивши, що підстав для одинадцятиметрового не було. Але чому ж тоді виправдали Труханова в аналогічній ситуації, але з абсолютно протилежним рішенням? Наші судді непослідовні, а їх керівники цю непослідовність покривають. У цьому головна проблема", – цитує Ступара ua-football.com.

Хацкевич: Результат матчу негативний, суддя відпрацював погано