УКР РУС

Ступар: Пенальті у ворота Динамо призначений справедливо

3 серпня 2017 Читать на русском

Колишній арбітр ФІФА Мирослав Ступар проаналізував роботу головного судді Павела Гіла у матчі-відповіді 3-го кваліфікаційного раунду Янг Бойз – Динамо (2:0).

"Момент з призначенням 11-метрового у судді не викликав ніякого сумніву, тому що він знаходився поруч і бачив, як не очікуючи суперника, Морозюк контролював м’яч. Замість того, щоб швидко його вибити, захисник Динамо дуже довго це робив. В той же час нападник Янг Бойз зіграв на випередження і Морозюк в силу того, що в нього уже був замах на удар, зачепив гравця суперника по ногах. Тому в цій ситуації пенальті був назначений справедливий. Не можна сказати, що арбітр помилився.

Для ведення гри я б не сказав, що він завжди чисто фіксував фоли. Перша жовта картка для господарів повинна була стати своєрідним сигналом, що рефері не буде прощати ні Янг Бойз, ні "динамівців". Це суддя зробив пізніше, коли кияни грали грубо проти швейцарців, за що отримували попередження.

В цілому, можна сказати, що головний рефері зустрічі Павел Гіл не допустив помилок які б вплинули на хід гри або результат", – наводить слова Ступара FootBoom.

Нагадаємо, Динамо вилетіло з Ліги чемпіонів, програвши Янг Бойз за правилом виїзного гола. Дивіться відео голів і огляд матчу Янг Бойз – Динамо. Наставник киян Олександр Хацкевич прокоментував виліт від швейцарців. Тренер Янг Бойз Хюттер вважає, що Динамо мало пропускати більше голів. Андрій Ярмоленко відверто розкритикував гру Динамо і себе за виліт від Янг Бойз.

Янг Бойз – Динамо. 5 головних підсумків фіаско киян в Лізі чемпіонів

Дякую Максиму за сенсацію, або Динамо вибив 18-річний новачок: швейцарські ЗМІ про київське жахіття