УКР РУС

Ступар: Не здивуюся, якщо КДК ФФУ дискваліфікує Тайсона до кінця сезону

25 квітня 2018 Читать на русском

Екс-арбітр ФІФА Мирослав Ступар дав експертну оцінку порушенням правил Тайсона проти Мбокані.

Динамо звернулося до КДК ФФУ із проханням дискваліфікувати Тайсона за порушення правил у матчі 27 туру чемпіонату України Шахтар – Динамо (0:1).

Екс-арбітр ФІФА Мирослав Ступар дав експертну оцінку порушенням правил Тайсона проти Мбокані. На його думку, дискваліфікація Тайсона до кінця сезону 2017/18 може стати справедливим рішенням із боку КДК ФФУ.

"Ініціатором конфлікту був Мбокані. Конголезець так стрибнув у ноги Тайсону, що я б не здивувався, якщо б головний арбітр показав йому червону картку. Це був стрибок у ноги, а не в м'яч. Інша справа, що після цього епізоду Тайсон повів себе неначе боксер у ринзі. Цей момент має отримати належну оцінку. До кінця сезону залишилось чотири тури. Нічого дивного немає, якщо КДК прийме відповідне рішення і дискваліфікує бразильця на такий термін. Це буде нормально.

Шахтар – Динамо: Тайсон був вилучений з поля після сутички з Мбокані

Поведінка Тайсона – це хуліганські дії на полі. Хочеш боксувати – йди на ринг, а на полі потрібно стримувати свої емоції. Адже грають не аматори, а футболісти-професіонали, на яких дивляться діти та вболівальники. Не здивуюся, якщо КДК прийме жорстке рішення щодо Тайсона, адекватне тому порушенню, яке здійснив гравець Шахтаря", – наводить слова Мирослава Ступара Footboom.