УКР РУС

Ступар: Можаровський не фіксував порушення, які були на полі, це викликає сумніви

1 квітня 2018 Читать на русском

Екс-арбітр ФІФА Мирослав Ступар прокоментував роботу бригади арбітрів на чолі з Юрієм Можаровським у матчі 25 туру УПЛ Маріуполь – Динамо.

Мирослав Ступар в інтерв'ю ua-football розкритикував роботу арбітра Юрія Можаровського та його бригади під час матчу 25 туру УПЛ Маріуполь - Динамо (2:3).

"На 25-й хвилині асистент Плужник втратив концентрацію уваги і не побачив елементарного офсайду під час атаки Маріуполя. Що стосується Можаровського, то він не завжди фіксував порушення, які були на полі. І це викликає сумніви, адже моменти були доволі простими.

Приміром, епізод на 58-й хвилині. Розгорнулася атака Динамо правим флангом, Шапаренко віддав передачу на Кендзьору, а того жорстким стрибком зустрів Болбат. Якби нога Кендзьори знаходилася на газоні, ймовірно, була б серйозна травма (можливо, перелом). Асистент Плужник перебував поруч – в метрах двох від епіцентру подій. Дивно й те, що Можаровський не взяв на себе ініціативу, адже чітко було видно, як нога Кендзьори ледь не відлетіла в аут замість м'яча. Єдиний, хто зреагував на цей момент – Денис Гармаш. Він і отримав жовту картку за апеляції, але мінімум жовту повинен був побачити перед собою і Болбат. А, можливо, навіть червону.

У другому таймі були фоли проти Бесєдіна (двічі), Циганкова, а реакції з боку арбітра не було. Це не вплинуло на хід гри, але повністю зіпсувало враження про арбітраж. Не личить досвідченому судді діяти таким чином", – заявив Ступар.

Маріуполь – Динамо – 2:3 – відео голів та огляд матчу