УКР РУС

Ступар: Коли Кадар збивав з ніг Зубейка – це фол, який тягнув на призначення пенальті

19 липня 2017 Читать на русском

Відомий у минулому арбітр ФІФА Мирослав Ступар оцінив суперечливі моменти у матчі Динамо – Чорноморець

"На 36-ій хвилині, коли Кадар збивав з ніг Зубейка – це фол, який тягнув на призначення одинадцятиметрового. В куті штрафного майданчика Кадар, – навмисно або ненавмисно, – банально вдарив Зубейка по нозі. Банальний фол, яких багато в центрі поля і які не викликають дискусій. Але Грисьо не прийняв рішення про призначення одинадцятиметрового. Те, що загрози воротам Динамо не було, значення не має. Адже в карній зоні відбувся удар по нозі. Можливо, був би смішний і банальний одинадцятиметровий, але від цього нікуди не дітися.

Видалення – справедливо. Спочатку була жовта картка, зароблена разом з Відой в ході обопільної штовханини. А потім Каплієнко агресивно атакував Мбокані і заробив друге попередження. Питань щодо цього видалення немає.

На 83-ій хвилині Ковалець не пірнав, він хотів проскочити між Сидорчуком та Хачеріді. Сидорчук підставляв опонентові ногу, Ковалець на неї наступив, а в цей момент Хачеріді в межах правил, силовою боротьбою відштовхнув Кирила. Ковалець дуже легко втратив координацію і в природному темпі впав на газон. Одинадцятиметрового удару немає, але немає і жовтої картки за симуляцію. Потрібно було просто продовжити гру.

Падіння Ковальця було природним. Помилка в тому, що Грисьо виніс жовту картку за симуляцію", – передає слова Ступара Ua-football.

Бабич: Шанси проти Динамо були б, якби суддівство було нейтральним