УКР РУС

Ступар: Карасьов і в Росії часом приймає неадекватні рішення, його суддівство не відповідає рівню ФІФА

4 травня 2018 Читать на русском

Екс-арбітр ФІФА Мирослав Ступар оцінив дії російського рефері Сергія Карасьова у скандальному матчі-відповіді 1/2 фіналу Ліги Європи Зальцбург – Марсель.

Нагадаємо, російський арбітр Сергій Карасьов кілька разів помилився у матчі Зальцбург – Марсель. Найбільш кричущою була помилка з призначенням кутового, після якого французи забили вирішальний гол.

Зальцбург – Марсель: Карасьов вигадав кутовий, який поховав австрійців, та ще двічі серйозно помилився

"Матч видався напруженим, з великою інтригою. На жаль, в простій ситуації долю протистояння в додатковий час вирішила фатальна помилка російського арбітра. Гравець Марселя, пробиваючи по воротах, влучив у свого партнера, від якого м'яч і вийшов за лінію воріт. А Карасьов призначив кутовий.

Зальцбург – Марсель – 2:1 – відео голів і огляд матчу

Це рішення могли скорегувати асистенти, адже вони повинні були краще бачити епізод. Однак ніхто не втрутився, що обернулося плачевними наслідками. Плачевними в буквальному розумінні слова, бо ми бачили сльози на очах футболістів Зальцбурга після фінального свистка. І ці емоції можна зрозуміти, ці емоції справедливі.

Вважаю, що Карасьов, як і Скоміна, повинен визнати свої помилки після матчу. Але Скоміна помилявся в обидва боки в ситуаціях, складних для арбітражу. А промах Карасьова відбувся на рівному місці і здійснив безповоротний вплив на підсумок протистояння.

Зауважу, що Сергій і в російському футболі часом приймає неадекватні рішення. Його суддівство не відповідає рівню ФІФА", – цитує Ступара Ua-football.