УКР РУС

Ступар: Фонсека пристосувався до українських реалій та унаслідував прийоми Луческу

26 листопада 2017 Читать на русском

Екс-арбітр ФІФА Мирослав Ступар прокоментував суддівство Євгена Арановського в матчі 17 туру УПЛ Олімпік – Шахтар, а також поділився враженнями від поведінки Паулу Фонсеки.

"Арановський намагався не впасти обличчям у бруд. Йому це до пори до часу вдавалося, але на 31-й хвилині відбувся невдалий для арбітра епізод. Шестаков, перериваючи простріл Ракицького, намагався зіграти грудьми, але зробив це невдало. М'яч змінив траєкторію руху після дотику з рукою Шестакова.

Олімпік – Шахтар – 2:4 – Відео голів та огляд матчу

Арановський цього епізоду точно не бачив. Точніше, бачив його зі спини, тому належно оцінити дії Шестакова не міг. А підстави для одинадцятиметрового були.

Арановський слушно вилучив Фонсеку з технічної зони. Коли португалець лише знайомився з українськими реаліями, то підходив до арбітрів, вітався з ними, дякував, тиснув руки. І не реагував на окремі їхні помилки. Контрастував зі своїм попередником. Але дуже швидко містер Фонсека пристосувався до наших реалій і почав демонстративно висловлювати своє "фе". Унаслідував прийоми Луческу. Мірчу вилучали – а тепер ця участь спіткала і Фонсеку.

Часом Арановський впускав нитки гри, не фіксував порушення правил, але такі нестабільність і непослідовність властиві Євгенові", цитує Ступара Ua-football.

Фонсека: Гадаю, арбітр стане національним героєм або отримає особливу премію