УКР РУС

Ступар: Чи не вперше матч за Суперкубок обійшовся без претензій до суддівства

17 липня 2017 Читать на русском

Відомий у минулому арбітр ФІФА Мирослав Ступар дав свою оцінку суддівству у матчі Шахтар – Динамо за Суперкубок України.

Суперкубок України 2017
завершено
-

"Не знаю, як добре Жабченко провів би цей матч. Він уже має досвід роботи на матчах Шахтаря і Динамо, але не весь цей досвід позитивний. Зараз же доводиться констатувати, що чи не вперше матч за Суперкубок обійшовся без претензій до суддівства.

У тому, що в суботньому матчі не було навіть найменшої конфронтації, заслуга і Костянтина Труханова. Варто відзначити момент на 38-й хвилині, коли Гармаш намагався накрутити Пятова, а Пятов намагався відбити м'яча рукою. Це воротар і зробив, ризикуючи при цьому зачепити суперника. Гармаш домалював падіння, але відразу піднятою рукою показав, що фолу немає. Вибачився перед арбітром.

Вже на п'ятій хвилині Труханів міг винести Малишеву жовту картку, коли той тримав Гармаша за руки. Але арбітр добре застосовував превентивні методи – слова і жести. Тому гравці довіряли арбітру, повірили в його професіоналізм.

Були претензії до асистента Войтюка. Після гри тренер Шахтаря Паулу Фонсека в стилі Луческу виписав асистентові наганяй. Спочатку Войтюк упустив офсайд Сидорчука, а потім перед лінією штрафного майданчика проти Даріо Срни сфолив Домагой Віда. Труханов був далеко від моменту, тому Срна показав Войтюку, мовляв, чому він не допомагає арбітру в полі. Ці моменти чітко зафіксував Фонсека і виписав наганяй Войтюку. І мав рацію", – передає слова Ступара ua-football.

Нагадаємо, Шахтар впевнено переміг Динамо у Суперкубку України-2017, хоча догравав у меншості. Головний тренер донеччан Пауло Фонсека вважає, що Динамо стало іншим. Наставник киян Олександр Хацкевич прокоментував поразку від Шахтаря. Дивіться відео голів і огляд матчу Шахтар – Динамо.

Шахтар – Динамо. Обороні Хацкевича – двійка. Головні підсумки Суперкубка України-2017