УКР РУС

Ступар: Арбітр помилився, вилучивши гравця Вереса

1 травня 2018 Читать на русском

Колишній арбітр ФІФА Мирослав Ступар прокоментував вилучення Володимира Адамюка у матчі Зоря – Верес.

У ЗМІ багато суперечок і дискусій про вилучення захисника Вереса Володимира Адамюка у матчі 29 туру між Зорею та рівненським клубом. Не минув цієї теми і колишній арбітр ФІФА Мирослав Ступар.

Зоря – Верес: чи справедливо був вилучений Адамюк?

"Момент, я б не сказав, що неоднозначний. Якщо дивитися в загальному на картинку, то здається, що було порушення з боку Адамюка проти Громова. Суддя порахував, що це зрив очевидної можливості забити м'яч, і пред'явив Адамюк червону картку. Він помилився. Адже якщо дивитися уважно, то Громов отримав пас врозріз між двох захисників, приборкав м'яч, але Адамюк встиг перебудуватись і пішов в боротьбу з ним. Громов протикав м'яч правою ногою, Адамюк підставив ногу під м'яч. І останнє торкання було якраз за Адамюком.

Я завжди дивлюся в таких ситуаціях, куди пішов м'яч і від кого. Якби Громов його протикав, то він би пішов по діагоналі вперед і трохи вправо. А м'яч пішов вліво, тобто від Адамюка. А Громов полетів через ногу, тим самим спровокувавши штрафний і видалення у суперника. Молодий арбітр втратив концентрацію і не переключив свою увагу з загального виду на конкретний. Поки що він цього не навчився. Це хороша школа життя" – прокоментував Мирослав Ступар виданню sport.ua.