УКР РУС

Стороженко: Я категорично проти запрошення у збірну українських футболістів з чемпіонату Росії

21 грудня 2017 Читать на русском

Український футбольний юрист та один з співвласників Металіст 1925 Сергій Стороженко поділився думками щодофутболістів, що вирступають у чемпіонаті Росії.

– Як ви вважаєте, чи повинні на території України показувати трансляцію чемпіонату світу?

– Я вважаю, що ця подія планетарного масштабу і позбавляти громадян України цього видовища – неправильно. При всіх тих обставин, які склалися в наш час. Вважаю, що українці мають право дивитися Чемпіонат світу в Росії.

– Футболісти, які виступають в Росії, не запрошуються до збірної. Ваше ставлення - чи варто запрошувати футболістів з чемпіонату Росії? Наприклад, в Уралі грає Денис Кулаков, який є одним з кращих правих захисників чемпіонату, а в збірній це проблемна позиція.
– Це два абсолютно різних питання. Якщо мова йде про задоволення попиту глядацького на видовища, то я говорю про те, що ми хотіли б бачити цей чемпіонат світу. Але якщо ми говоримо про те, що людина, яка свідомо виїхала з України та поїхала створювати це видовище в країні-агресорі – я вважаю, що така людина не повинна виступати та запрошуватись до лав збірної України. Навіть якщо він найкращий на своїй позиції ніж ті, хто виступає в українській Прем'єр-лізі.

Рішення МОК відсторонити Росію від Олімпіади не вплине на проведення ЧС-2018, – ФІФА

– А якщо футболіст поїхав пограти в Росію, але потім повернувся в Україну або виїхав в іншу країну грати?
– Ви знаєте, це "поїхав-приїхав" – немає ніякого значення. Сьогодні він грає в Україні, завтра в Росії, потім в Зімбабве і так далі. Мене таке ставлення коробить. У найважчий для країни час, час військової агресії, виїхати працювати і створювати спортивний продукт для країни-агресора – на мій погляд, це вже недалеко до національної зради. Тому не має ніякого значення, хто саме в Росії грає або грав – я категорично проти. Якщо моє слово і думка має якесь значення, то я категорично проти запрошення футболістів з чемпіонату Росії, розповів Стороженко в інтерв'ю Footboom.

Коли ж вони наїдяться? Повний список футболістів, які переїжджали грати в Росію після вторгнення добрих сусідів у Крим