УКР РУС

Стороженко: Фахівців такого рівня, як Колліна, в Україні не було, нема і нескоро буде

21 грудня 2017 Читать на русском

Президент Металіста 1925 й колишній віце-президент ФФУ Сергій Стороженко високо оцінив професійні якості колишнього глави комітету арбітрів ФФК П'єрлуїджі Колліни.

"Я особисто знайомий з сеньйором Колліною і високо оцінюю його роботу в Україні. Біда полягає в тому, що фахівців такого рівня в Україні не було, нема і нескоро буде. Але критиків розвелося предостатньо. Ви ж знаєте, що критик – це невдалий письменник. У футболі те ж саме.

П'єрлуїджі Колліна в Україні: зарплата та підсумки роботи. Інфографіка

Найголовніше, всі вже забули це, що Колліна першим же своїм рішенням відразу прибрав з українського арбітражу всіх тих, кого обгрунтовано підозрювали журналісти, фахівці, футболісти, тренери в нечесному суддівстві. Колліна це зробив. Він їх відсторонив. Всіх. Тому що знав і бачив, як ніхто інший, що відбувалося насправді. Він по кількох рішеннях арбітра може розуміти "куди свисток свистить".

Проти Колліни, який виконав величезний обсяг роботи, з різних причин, ополчилися багато функціонерів, злостивці і ті, хто підключив до цього засоби масової інформації. Колліна – знавець футболу. Неперевершений глибокий знавець арбітражу і змагатися з ним в Україні нікому.

А то, що комусь не подобалися в нашій країні його коментарі – нехай критикують. Він виконав дуже корисну роботу і дуже важливу для українського футболу. Створювався його негативний імідж, всупереч об'єктивності", – цитує Стороженка Footboom.

Нагадаємо, Колліна припинив співпрацю з ФФУ в серпні цього року.