УКР РУС

Стильні "музиканти" Скрипника, незвичайні "лілії" Федецького та 16 інших форм Бундесліги у новому сезоні

30 липня 2016 Читать на русском
Автор: Роман Саврій

"Футбол 24" оцінив форми клубів найвищого німецького дивізіону. Деякі з них здивували оригінальністю, інші ж залишилися вірними своїм традиціям. Дізнайтесь, кому належатиме мода та стиль у новому сезоні.

Німецькі клуби дуже уважно підходять до вибору своїх бізнес-партнерів. Не є винятком і футбольні екіпірувальники. Угоди підписуються лише з найкращими світовими фірмами, які пропонують своїм партнерам висококласні послуги.

Представників Бундесліги одягає ряд провідних виробників спортивного одягу. Найбільше клієнтів має Nike 6, трішки відстає Adidas – 4, Lotto та Jako обслуговують по 2 клуби, а Puma, Kappa, Hummel і Erima лише по одному.

Ми зібрали зразки домашньої форми усіх клубів та склали власний рейтинг. Розпочнемо з невдалих, а найкращих – залишимо на десерт. Lass uns gehen!

"Фрайбург"

Окрім невдалого поєднання кольорів, яке різко кидається в очі, важко не помітити несмак у розмітці футболки. Через розірвані смуги форма не виглядає цілісною та важко сприймається зі сторони. Тому чемпіону Другої Бундесліги потрібно буде неабияк вражати своєю грою, щоб нівелювати огріхи дизайнерів.

"Вольфсбург"

"Вовки" змінили виробника своєї форми з Kappa на Nike. Однак це пішло зовсім не на користь. У порівнянні з минулим сезоном, зникли оригінальні смужки, зник синій та білий кольори, і футболка стала схожою на цукерку "Дюшес". Погана робота.

"Айнтрахт"

Ще один помітний регрес. У Бундеслізі-15/16 франкфуртці виступали в елегантній збалансованій формі, яка була однією з найкращих. І замість того, щоб зробити крок вперед і довести екіпірування до ідеалу, Nike просто вбив увесь стиль і повернув команду на 40 років назад.

"Дармштадт"

Автентичну лілію внизу футболки замінили сумнівними хвилями. Не зовсім зрозуміло, що спонукало Jako на такий крок, але позитив від цього рішення знайти важко. Подивимося, що з цього приводу скаже Артем Федецький, який вже зовсім скоро приміряє форму "Дармштадта" на полі.

"Кельн"

А от футболка "Кельна" майже не відрізняється від своєї попередниці. Виробник прибрав маленькі червоні смужки, але не це стало головним розчаруванням. На футболці зникли ледь помітні роги цапа, який є символом клубу. Тут завжди дуже цінували традиції, тому такий вибір відверто дивує.

"Аугсбург"

Для "Аугсбурга" теж не придумали нічого кардинально нового. Червона окантовка на плечах та рукавах трішки додала чіткості, однак цього не досить, аби піднятися вище у нашому рейтингу.

"Шальке"

Тут вже спостерігається явний прогрес. Попередня дивна форма годилась хіба що для городу, натомість новий варіант приємно вразив темнішим відтінком та цілком доречним привабливим коміром.

"РБ Лейпциг"

"Бики" є одними з головних консерваторів німецького футболу у плані підбору одягу для гри. Вже який рік поспіль Nike робить лише косметичний "ремонт" форми "Лейпцига".

"Хоффенхайм"

Домашня футболка "Хоффенхайма" дещо втратила у красі та стилі. Минулорічний варіант був ледь не найкращим у Європі, однак і нове екіпірування "селян" виглядає досить пристойно. З мінусів варто відзначити невдалий розріз навколо шиї, але загалом Lotto працює на високому рівні.

"Інгольштадт"

Цілком прийнятна форма. Adidas дуже вдало збалансував гаму кольорів, додавши на плечах темно-червоні нашивки. Діагональне відтінчасте пасмо злегка "бруднить" футболку, але в той же час насичує її.

"Борусія" М

Форма "жеребців" останнім часом не вирізнялась стандартизованістю. Щоразу були якісь оригінальні елементи та незвичайні вкладки. Презентована домашня футболка – одна з найстрогіших з тих пір, коли "Борусія" підписала контракт з Kappa. Італійська фірма любить дивувати незвичайними рішеннями, завдяки чому їхні клієнти найбільш упізнавані.

"Гамбург"

"Динозаври" – повна протилежність сучасної БМ. Стриманість та консерватизм, ось головні постулати. Мінімальна кількість зайвого вирізняє форму "Гамбурга" з-поміж інших. І якщо з гостьовим варіантом ще можна поекспериментувати, то домашня біла футболка та червоні шорти змінам піддаються дуже рідко.

"Герта"

Ще один клуб, для якого рідні кольори – це не просто стиль, який можна змінити для популяризації бренду. Синьо-білі вертикальні смуги супроводжують "стару даму" довгі роки і зникнуть, певно, ще нескоро. А краси легко можна додати темно-синім верхом, який чудово компонує з основною частиною.

"Майнц"

Топ-5 відкриває форма "Майнца". Переважає традиційний червоний колір, нічого незвичного. Але цього разу виробнику вдалося створити привабливий одяг для футболу. Завжди в моді буде акуратний комір, приємне враження збільшують білі вставки на кінці рукавів. А в середині сезону футболісти одягнуть спеціально підготовлену святкову форму, щоб разом з усім містом повеселитися на відомому карнавалі.

"Байєр"

Леверкузенці підписали контракт з Jako, відмовившись від послуг Adidas. Дискусійне рішення, однак, зважаючи на останні зразки форми "аптекарів", цей маркетинговий хід можна зрозуміти. Новий партнер не підвів "Байєр" і створив чудову форму. Легкі червоні смужки розбавляють строгу чорну домінацію. Прекрасне поєднання.

"Баварія"

Для "Баварії" на цей сезон Adidas підготував стильний варіант екіпірування. Попередні зразки форми мюнхенського клубу були не зовсім вдалими. Особливо дивною виглядала "барселонська" футболка позаминулого сезону. Багато фанів не зрозуміли такого дизайнерського кроку. У свою чергу, нова модифікація точно матиме менше противників, адже виглядає дуже естетичною та рідною для "червоної машини". Елегантності додає комірець, якого також вже декілька років на було на баварцях.

"Борусія" Д

На другому місці розмістилась форма дортмундської "Борусії". За основу взято звичний для вболівальників "джмелів" жовтий колір. У порівнянні з минулорічним варіантом, спереду з’явились чорні вертикальні смуги, які додають чіткості та виразності.

"Вердер"

Ну а очолює наш рейтинг "Вердер". Футболка приємна для очей, оскільки на ній домінує ніжний зелений колір. Дуже доречно анфас розбавлений неоднорідними білими пасмами, що лише підсилює позитивне враження. Сподіваємося, що в такому одязі підопічні Віктора Скрипника покажуть гідні результати.

А що ви думаєте з цього приводу? Напишіть у коментарях