УКР РУС

Степанець: Мій пріоритет у кар'єрі - грати за збірну України

19 квітня 2013 Читать на русском

Український захисник саранської "Мордовії" Павло Степанець в інтерв’ю сайту "Футбол 24" розповів про шанси команди на збереження прописки у російській Прем'єр-лізі та поділився планами на майбутнє.

- Павло, давай згадаємо, як відбувся твій перехід в "Мордовію"?

- Перехід в "Мордовію" був для мене не простим кроком. В "Уралі" з Єкатеринбургу все складалося добре, постійна ігрова практика і чудові умови для роботи, але все склалось так, що довелося перейти. В подальшому життя лише підтвердило, що це було правильне рішення.

- Якщо порівнювати рівень українського та російського чемпіонатів, котрий з них більш привабливий та сильний?

- Мені важко порівнювати чемпіонати. Просто мені не довелось пограти в українській Прем'єр-лізі. У російському чемпіонаті важко передбачити результати матчів. У ньому аутсайдер може обіграти лідера, а це лише збільшує інтригу в турнірі.

- "Мордовія" знаходиться на останньому місці в російській Прем'єр-лізі, чи є шанси зберегти місце в класі найсильніших і в чому, на твій погляд, причини невдач?

- Причин цілий комплекс. Я не хотів би виносити їх за межі клубу. Зараз, по-моєму, в команді все налагоджується. Будемо старатись та вірити в краще. Тим більше, що у нас дуже кваліфікований тренерський персонал на чолі з Дорінелом Мунтяну.

- В останньому матчі проти "Аланії" ти не грав через дискваліфікацію - що можеш сказати про наступного суперника по чемпіонату нижньогородську "Волгу"?

- Персонально я б не хотів нікого виділяти, у нижньогородців хороша, добротна команда. Є досвідчені, кваліфіковані футболісти - Віталій Бордіян, Олександр Білозеров, Андрій Каряка, голландець Ромео Кастелен, білорус Антон Путило, румуни Адріан Ропотан і Міхеіце Плешан, а також досвідчений Руслан Аджинджал, котрі пограли на високому міжнародному рівні і у багатьох з них величезний досвід виступів за збірні своїх країн. Тренер "Волги" Юрій Калітвінцев сам у минулому чудовий футболіст, котрий пограв на найвищому рівні. Він як тренер перший здобув золото для України на юніорському Євро-2009 і зараз прагне прищепити волжанам комбінаційний стиль гри, з акцентом на атаку.

У матчі з "Волгою" я, напевно, зіграю на позиції центрального захисника, а не крайнього, як зазвичай. А матч буде, як то кажуть, за шість очок. Однак в день матчу переможе той, хто матиме більше бажання та кращий настрій.

- Ти пограв за збірні України різної вікової категорії, а чи є бажання пробитися до національної?

- Я хочу і мрію грати за національну збірну! Все залежить від того, як я буду грати. Якщо рівень моєї гри буде влаштовувати тренерів націоналки, то думаю, що в збірну запросять. На даний момент для мене гра в збірній є пріоритетом у моїй футбольній кар'єрі.

- І з цієї причини відмовився приймати громадянство Росії?

- Я не готовий змінити громадянство. Це дуже складний крок. І все ж сподіваюся, що з часом зможу пробитися до складу нашої національної збірної. Принаймні, зі свого боку докладу максимум зусиль для осягнення цієї мети.


Довідка:

Павло Миколайович Степанець

Народився: 26 травня 1987 року, в Городне Чернігівської області. Вихованець: РВУФК (м. Київ).

Тренери: В. В. Пономарьов, В. Г. Киянченко. Ігрове амплуа: захисник.

Спортивне звання: майстер спорту Росії - 2012 р.

Професійна кар'єра: 2006 - "Спартак" (Нижній Новгород, Росія) провів 26 матчів/забив 1 м'яч; 2007/2008 - "Динамо-2" (Київ) 20/2; 2009/2010 - "Урал" (Єкатеринбург, Росія) 36/1; 2011/досі - "Мордовія" (Саранськ, Росія), провів 55 матчів.

За юнацьку збірну України (U-16): провів 4 матчі.

За молодіжну збірну України (U-21): провів 2 матчі.

Титули та досягнення:

Переможець першого дивізіону чемпіонату Росії: 2012 року


Розмовляв Віктор Хохлюк