УКР РУС

Степаненко: Якщо є амбіції грати у топ-клубах, потрібно показати себе у Лізі чемпіонів

19 лютого 2018 Читать на русском

Півзахисник донецького Шахтаря Тарас Степаненко вважає, що матчі Ліги чемпіонів дають кожному футболісту шанс потрапити у топ-чемпіонат.

Півзахисник донецького Шахтаря Тарас Степаненко розповів, що у Лізі чемпіонів Шахтар намагається тримати марку України, повідомляє офіційний сайт УЄФА.

"Динамо поїде у Маріуполь". Чому Шахтар важко оцінити перед Ромою і хто провалив зимові збори

"Сьогодні для мене матчі Ліги чемпіонів – це можливість показати, що Шахтар знаходиться на хорошому рахунку в європейській футбольній сім'ї, що в Україні теж є футбол, незважаючи на те що рівень чемпіонату, звичайно, знизився. Ми намагаємося тримати марку футбольного клубу Шахтар і марку України як країни. Тому, кожен раз виходячи на поле, ми викладаємось на 100%.

Одночасно це можливість для кожного футболіста показати себе і спробувати потрапити в топовий європейський чемпіонат. Зараз, на жаль, скаути європейських клубів не дуже уважно стежать за українським чемпіонатом. Тільки якщо ти граєш в Лізі чемпіонів, в єврокубках, за збірну.

Тому, якщо у когось є бажання і амбіції грати в топ-клубах, топ-чемпіонатах, треба показати себе в Лізі чемпіонів", – сказав Степаненко.

Нагадаємо, в останній день трансферного вікна Крістал Пелас намагався придбати Степаненка за 9 млн євро.

У середу, 21 лютого, Шахтар прийме Рому в 1/8 фіналу Ліги чемпіонів.