УКР РУС

Степаненко визначив фаворита в півфіналі ЛЄ "Шахтар" - "Севілья"

25 квітня 2016 Читать на русском

Півзахисник донецького "Шахтаря" Тарас Степаненко пояснив, чому вважає команду Коноплянки фаворитом півфінального протистояння в рамках Ліги Європи.

- Хто, на ваш погляд, фаворит пари - "Севілья" або "Шахтар"?

- Усе-таки "Севілья". Вона виступає в сильнішому чемпіонаті і має досвід перемоги в Лізі Європи. Це важливо. Коли ти знаєш, як готуватися саме до цієї частини змагання, коли ти вже проходив через ці емоції, почуваєшся набагато спокійніше. Для нас же це нова подія. Більшість з тих хлопців, що зараз в команді, не виступали на такому рівні. Найголовніше для нас - бути готовими до цих матчів ментально.

- Перемоги "Севільї" у двох попередніх розіграшах є для "Шахтаря" додатковим подразником?

- Зрозуміло, що Ліга Європи для багатьох асоціюється з "Севільєю". Але якщо вже ми дійшли до півфіналу, то не можна зупинятися, потрібно дивитися не на суперника - тільки вперед. На полі все може трапитися. Ми можемо виграти, можемо поступитися. Але ми повинні віддати грі всі сили, щоб кожен міг потім сказати: "Я зробив все, щоб команда досягла максимального результату".

- У чому сила нинішньої "Севільї"?

- У таборі збірної чув від Жені Коноплянки, що вони дуже багато працюють над тактикою, над пресингом. "Севілья" - технічна команда, з хорошими швидкими футболістами, які вміють і люблять пресингувати.

- Чи збираєтеся телефонувати Коноплянці і обговорювати матч?

- Думаю, зустрінемося безпосередньо перед грою. Поспілкуємося під час виходу на поле. Цього буде досить.

- "Шахтар" сильно грає вдома. Можливість прийняти "Севілью" в першій грі підвищує шанси на успіх?

- З трьох пар плей-офф у нинішній Лізі Європи дві ми починали вдома і починали добре - сподіваюся, цю традицію вдасться підтримати. Як і будь-яка команда, яка грає на очах власних уболівальників, ми постараємося створити хороший заділ перед поєдинком у відповідь.

Коноплянка і компанія. Що пов'язує "Севілью" і український футбол?