УКР РУС

Степаненко: У Луческу збори важчі, у Фонсеки – цікавіші

27 січня 2018 Читать на русском

Півзахисник Шахтаря розповів про підготовку команди до другої частини чемпіонату.

Півзахисник Шахтаря Тарас Степаненко розповів, чим відрізняються збори Луческу та Фонсеки, інформує zbirna.com.

"Традиційно було по два тренування, тільки в день гри одне довге заняття в тренажерному залі. Потихеньку втягнулися, але дев'ять днів йшла важка робота, тому не дивно, що в матчах з Лудогорцем і загребським Динамо ноги ще були важкі.

Збори важчі у Луческу. Він в цьому питанні був прихильником старої італійської школи. Ми багато бігали, було багато аеробної роботи. Перше ранкове тренування тривало дві години. У Фонсеки бігова робота йде на інтервалі, чергується із заняттями з м'ячами. Після того як по колу багато набігаєш, в грі потім складніше.

На інтервалах тренуватися легше, тому що в грі потім виконуються такі ж відрізки бігової роботи. Але у кожного тренера свій підхід. Якщо ж порівнювати, то для мене збори Фонсеки цікавіші, ніж ті, що були раніше", – вважає Степаненко.

Фомін і Танковський полетять на другий збір із Шахтарем

Також півзахисник розповів про новачка команди Додо.

"Додо молодий, швидкий. Але треба час. Не відразу все виходить, не завжди ще розуміє партнерів. Безумовно, талановитий гравець, але процес його адаптації в Шахтарі ще тільки почався.

Він грає в обороні, тому порівнювати з іншими складно. Крім Азеведо і Ісмаїлі, бразильців такого амплуа більше не було. Додо знадобиться час. Ісмаїлі теж не відразу проявив себе, але зате зараз він повністю розкрився", – зазначив Степаненко.