УКР РУС

Степаненко: Татуювання - це язичницькі символи, а я людина віруюча

21 грудня 2015 Читать на русском

Півзахисник "Шахтаря" Тарас Степаненко підбив підсумки року і розповів про свої переконання.

"Оцінити 2015 рік? Якщо брати результати в загальному, то в принципі - нормально. Ми закінчили перше коло чемпіонату в лідерах, вийшли у весняну частину єврокубків, а зі збірною завоювали путівку на Євро. Єдине, що засмучує - не зовсім задовільні результати в цій Лізі чемпіонів.

З урахуванням того, що "Реалу" і ПСЖ ще й судді допомагають, зачепитись за очки з ними практично нереально.

Перед відпусткою Мірча Луческу побажав всім удачі і добре відпочити перед підготовкою до Ліги Європи, адже легко там не буде. Але після "Реала" і "ПСЖ" нам вже ніхто не страшний.

Повернутись з відпустки треба 7 січня, адже 8-го вже медогляд.

Знаєте, я людина віруюча. А татуювання, як я колись прочитав, це - язичницькі символи. Тим більше імена близьких мені людей я і так пам'ятаю, люблю їх, і з появою татуювання не стану любити ще більше. Тому вважаю, що мені це не потрібно. Хоча наші бразильці, вони теж ніби всі побожні, але набивають і Ісуса, і Діву Марію. Ну, це особиста справа кожного. Я для себе в цьому сенсу не бачу.

Чи боюсь літати літаками? Я фаталіст: те, що повинно з тобою статися - станеться. Тим більше у нас така професія - постійно в дорозі. Особливо зараз, коли "Шахтар" веде майже кочове життя. Містер нещодавно озвучив цікаву статистику: за ті півтора року, як ми перебралися до Києва, у нас було 116 або 117 авіаперельотів. Колись у дитинстві мріяв політати на літаку, а зараз ці літаки вже майже ненавиджу", - сказав Степаненко.

Читайте також:

Кочівний "Шахтар", Кобін проти Роналду і ще 13 речей, про які ми не могли подумати 5 років тому