УКР РУС

Степаненко: Судді на останніх хвилинах вирішили трохи познущатися над нами

18 жовтня 2017 Читать на русском

Півзахисник Шахтаря Тарас Степаненко прокоментував перемогу своєї команди на Фейєнордом (2:1).

"У нас є мета – вийти з групи Ліги чемпіонів. І ми дуже хочемо цього досягти. Вчора ми перемогли, і у нас зберігаються хороші шанси, щоб йти далі. Знаю, що Наполі програв Манчестер Сіті, тому багато чого буде вирішуватися в наступних двох матчах.

Чому так невпевнено почали? Суперник грав вдома і в перші хвилини побіг вперед, а ми помилялися. В принципі, це нормально. Я скільки грав з командами з Бельгії або Нідерландів, то вони завжди дуже добре починають. Потім у них поступово сил не вистачає, щоб весь матч так грати. Так і вийшло: перший 15 хвилин вони старалися, забили м'яч, а потім вже ми повністю контролювали гру.

Зазвичай українським клубам важко відіграватися, але Шахтар це спростував? Це все тому, що ми не панікуємо, не граємо в незрозумілий футбол, коли хтось намагається обвести п'ять чоловік. Всі грають на своїх позиціях, знають що робити. І завдяки цьому ми створюємо моменти і забиваємо м'ячі.

Останні секунди? Там суддя придумав кутовий, якого не було. М'яч потрапив у спину футболістові Фейєнорда і від нього вийшов за межі поля. А потім ще фол був при подачі – там дивак ліктем вирубав Хочолаву. Тобто, судді на останніх хвилинах вирішили над нами трохи познущатися. Але, слава Богу, що Пятов на такий важкий м'яч зреагував суперник бив зверху вниз. А Андрій виручив і в сторону відбив, що добити було важко. Добре, що у нас є такий воротар.

Фейєнорд грав жорстко? У них це був останній шанс зачепитися хоча б за Лігу Європи. Вони це прекрасно розуміли, тому грали жорстко, з деякими футболістами грали персонально. Тим не менш, ми з цим впоралися. У перерві коригування внесли, як йти від такого пресингу. І в принципі у нас було багато виходів до воріт суперника. Не вистачало тільки останнього штриха. Але довели до логічного завершення і перемогли", – цитує Степаненка Terrikon.

Фред – найкращий гравець матчу з Фейєнордом за версією WhoScored

Нагадаємо, Шахтар у матчі Ліги чемпіонів на виїзді виграв у Фейєнорда з рахунком 2:1.