УКР РУС

Степаненко: Не можна повертати 16 команд , якщо у половині з них не буде виплачуватись зарплата

28 травня 2015 Читать на русском

Хавбек "Шахтаря" Тарас Степаненко поділився думкою про нинішній стан чемпіонату України та про майбутній формат УПЛ.

"Рівень чемпіонату серйозно впав. Ми бачимо, що багато футболістів їдуть у ті ж Казахстан і Азербайджан - там є можливість платити ті гроші, які хочуть гравці. Зрозуміло, все накопичилося в тому числі через ситуацію в країні. З цим нічого не зробиш, це треба пережити. З іншого боку, потрібно скрізь шукати плюси. Ми знаємо і бачимо, що є дуже багато молодих наших, українських футболістів. Це теж добре. Коли легіонер на голову сильніше - це одне. А коли приїжджає легіонер і хтось на цьому заробляє, а наш хлопець сидить і дивиться з трибуни - це вже неправильно. Зараз є шанс для молодих українських футболістів, і це здорово.

Я підтримую формат чемпіонату, який пропонує Містер. Ми бачимо, який інтерес до поєдинків "Шахтар" - "Динамо" і "Шахтар" - "Дніпро". І бачимо інтерес до матчу "Шахтаря", припустимо, з "Олімпіком". Тридцять чоловік приходить на стадіон. Я читав інтерв'ю Юрія Вернидуба, з яким теж працював. Він каже, що не підтримує цей варіант. А я думаю: "Юрій Миколайович, чому ви не підтримуєте? "Зоря" зараз на 4-му місці. Ви б грали в цьому пулі з такими хорошими командами". У "Зорі" багато молодих футболістів, які можуть себе показати. І для збірної України це здорово.

Та ж "Ворскла" - хороша команда з хорошими футболістами... Це буде цікаво вболівальникам, телеглядачам, всім. Буде підтримуватися рівень чемпіонату. Я не втручаюся, це не моя справа. Але коли говорять: 16 команд... З них вісім по півроку не отримують зарплату. Зрозуміло, є любов до спорту, але коли у людини сім'я, а йому не платять півроку-рік, чому він буде надриватися? Він вийде, відпрацює контракт. Але мотивація пропадає. Так що потрібно серйозно подумати. Дай Бог, коли все налагодиться в країні і у нас все буде нормально, люди знову звернуться до спорту і буде нормальне фінансування. Тоді можна буде повернутися назад до 16 команд. А коли з 16 вже три роки ніхто не вилітає... Коли в 6-7 командах хлопці зарплату не отримують... І потім починаються розмови: "Той на тоталізаторі грає, той ще щось". Про що можна говорити?", - сказав Степаненко.