УКР РУС

Степаненко: Найважче грати проти Погба, найсильніший гравець - Іньєста

28 травня 2015 Читать на русском

Півзахисник "гірників" Тарас Степаненко поділився враженнями від фіналу Ліги Європи та розказав про найсильніших суперників, яким доводилось протидіяти.

"У принципі, гра, вийшла такою, як і очікувалося: "Дніпро" показав свої кращі сторони і якості, а іспанці - свої. Було видно, що "Севілья" демонструє той футбол, який дозволяє їм в будь-який час додати. У іспанців обойма технічних футболістів, які здорово грають один в один. Плюс у них напрацьовані комбінації - як би низько не сідав "Дніпро", суперник дуже добре використав фланги, особливо правий. А у дніпропетровців вже не було тієї свіжості, не було сил, щоб надолужити згаяне.

А в цілому, як звичайно, матч за участю "Дніпра" вийшов дуже бойовим. Хлопці старалися, віддавалися. Думаю, жодна людина не дозволить собі якихось закидів на їх адресу: вчора за "Дніпро" вболівала вся Україна. У кожному разі для нашої країни, для кожного футболіста "Дніпра" це великий плюс. Чого не вистачило? У "Севільї" є майстерність, і вони були готові до тієї гри, яку пропонував "Дніпро".

Думаю, фінал цієї Ліги чемпіонів чимось схожий на фінал Ліги Європи: якщо дивитися на той футбол, який демонструють "Барселона" і "Ювентус", - це як "Севілья" та "Дніпро". Тому буде дуже цікавий матч, в якому змагатимуться різнопланові команди. Упевнений, видовище буде цікавим.

Є в мене одна мрія: хочу зіграти з мадридським "Реалом". Все ніяк королівський клуб не попадеться в суперники "Шахтарю". Думав, це трапиться в 1/8 фіналу цього розіграшу, але нам випала "Баварія". "Реал" б ми пройшли. (Сміється.)

З ким найважче грати?  Дуже важко справлятися з Полем Погба. Зрозумів це, коли зустрічалися зі збірною Франції. Він дуже технічний, добре робить хибні рухи. А найсильніший футболіст - Андрес Іньєста. Він так легко і класно все виконує, при цьому зовсім не напружуючись! Хоча робить величезний обсяг роботи і веде свою команду вперед. З Мессі на полі я не стикався, бачив його тільки з лавки запасних.

Складно вибрати якийсь один трофей, який я б найбільше хотів отримати. Тому назву два найбажаніших. Дуже хотілося б вийти у складі збірної України на чемпіонат світу, ще є мрія перемогти з "Шахтарем" у Лізі чемпіонів. А "Золотий м'яч" нехай Мессі забирає собі", - сказав Степаненко.