УКР РУС

Степаненко: Домашня арена та хороша підтримка зіграли нам на руку

4 листопада 2015 Читать на русском

Захисник "Шахтаря" Тарас Степаненко поділився враженнями від гри 4 туру групового етапу Ліги чемпіонів проти шведського "Мальме".

"Шахтар" міг би забити і більше. У цьому матчі в нас була команда, всі хлопці дуже старалися, догравали кожен момент до кінця - і це втілилося в результат. У будь-якому разі нам потрібно було перемагати з різницею не менше двох м'ячів, тому ми і кинулися з перших хвилин в атаку.

Сьогодні ми трохи змінили тактику. Якщо в першому матчі Містер просив більше пресингувати, очікував, що "Мальме" почне виходити з оборони, - і це зіграло з нами злий жарт: суперник використовував довгі передачі і так створював моменти, то у другій грі наш тренер, навпаки, сказав, щоб я більше діяв з центральними захисниками і створював більшість у боротьбі з двома нападниками. Тобто у нас завжди був зайвий футболіст в обороні. І це спрацювало!

На мою думку, шведи мали лише один момент - удар в першому таймі Джурджіча. Отже, ми гідно впоралися з двома форвардами, і при цьому у нас не було ніяких проблем і зі стандартами. Так ми і здобули перемогу, плюс, ясна річ, настрій, домашня арена, хороша підтримка - все це зіграло нам на руку", - розповів Степаненко.

Нагадаємо, "Шахтар" впевнено розібрався з "Мальме" та здобув першу перемогу "гірників" в Лізі чемпіонів.

До слова, через попередження в цьому матчі гру з "Реалом" пропускатимуть Даріо Срна та Олександр Кучер.