УКР РУС

Степаненко: Чудово, що Малишев, Гринь і Караваєв приєднались до нас

6 липня 2015 Читать на русском

Хавбек "Шахтаря" Тарас Степаненко поділився враженнями від участі на турнірі у Польщі, який напередодні завершився.

"У складі "Монако" діяло багато молодих футболістів, в принципі, як і у нас. Важко грати за такої погоди, тому на полі було менше руху і більше контролю м'яча. Та й ми виявилися більш досвідченими, використовували всі свої моменти. А так - нам ще далеко до звичної фізичної форми, ми, збірники, тільки тиждень як тренуємося. Головне, щоб ми вийшли підготовленими на матч за Суперкубок, а там вже і чемпіонат починається, і Ліга чемпіонів не за горами.

Повертаючись же до зборів, за персоналіями можу виділити Максима Малишева - хороший гравець, не дарма його Містер взяв з першою командою. І в "Зорі" він добре себе показав. Здорово, що з'являються такі молоді українські футболісти, вихованці клубу. З новачків я багатьох вже бачив, а з тих, з ким до цього не зустрічався відзначив би Сергія Гриня. Видно, що він за той час, що був у "Іллічівці", виріс. Ну і плюс Саша Караваєв!

В цілому ж про турнір у Польщі скажу так: наш матч з "Лехією" був більш бойовим, ніж з "Монако". Було видно, що польська команда була добре налаштована і перебувала в кращій фізичній формі. Але все вирішила серія пенальті, в якій нас, на жаль, підвела майстерність. А взагалі, Андрій Пятов молодець: два удари відбив, сам забив...

Після фінального матчу за Кубок мене всі питали, чому я не б'ю одинадцятиметрові, - ось і почав над цим працювати на тренуваннях. З'явилася впевненість: якщо на заняттях влучаю, то і в матчі вийде. І пішов бити. Нехай це товариський поєдинок, але, якщо складеться ще раз така ситуація, знову піду пробивати", - сказав Степаненко.

Нагадаємо, що напередодні "Шахтар" обіграв "Монако" (3:0) і зайняв третє місце на LOTTO Lubelskie Cup.