УКР РУС

"Стелею для Йовічевіча буде Реал": український легіонер оцінив тренерські перспективи наставника Шахтаря

27 травня 2023 Читать на русском

Захисник Лудогорця Ігор Пластун пригадав період співпраці з Ігорем Йовічевічем у Карпатах.

"Це були одні із найщасливіших часів. Йовічевіч зміг створити дуже хорошу атмосферу. У Карпат тоді вже було багато проблем: трансферний бан, фінансові труднощі, урізання зарплат... У таких умовах хорват побудував боєздатний колектив.

"Обігравши Динамо та Шахтар, я купив собі перше авто": Пластун пригадав "золоті часи" в УПЛ

Чому він не залишився у Карпатах довше? Як завжди, у "зелено-білих" були якісь змови. Деякі люди, наближені до керівництва, заважали працювати йому у Карпатах, бо не хотіли бачити у команді. Пам'ятаю, як підходили до футболістів за спиною тренера та налаштовували проти нього. Це було дуже необгрунтовано. Думаю, що він усе це розумів, тому і пішов з команди.

Переконаний, що Йовічевіч і без війни міг би очолити якийсь з українських грандів. Він зі своїми помічниками заслужив шанс попрацювати у команді рівня Шахтаря та зіграти у Лізі чемпіонів.

Чи Шахтар – це стеля для Йовічевіча як для тренера? Йому самому краще знати. Наскільки я його знаю, стелею для Йовічевіча буде Реал. Бажаю йому цього досягти", – сказав Пластун в інтерв'ю виданню "Український футбол".

Нагадаємо, Йовічевіч працював з Карпатами з 2012-го по 2015-й роки. Нині 49-річний фахівець очолює Шахтар, з яким лідирує у чемпіонаті України.

"Із Йовічевічем вип’ємо кави": хорват зі Львова респектує Мудрику і Україні, його батько воював проти сербів