УКР РУС

Статистика збірної України (1992-2018): матчі, голи, бомбардири, гвардійці

28 березня 2018 Читать на русском

"Футбол 24" представляє оновлену статистику національної збірної України після товариських матчів з Саудівською Аравією та Японією.

Товариські матчі
завершено
-

Збірна України провела два товариські матчі у 2018 році. Пропонуємо ознайомитися з оновленою статистикою національної команди у вигляді інфографіки після нічиєї з Саудівською Аравією та перемоги над Японією.

Україна обіграла Японію завдяки дебютному голу Караваєва: огляд матчу

Отже, станом на 28 березня 2018 року Україна взяла участь у 247 матчах. Перемога над японцями стала для національної збірної 111-ю, а кількість нічиїх і поразок залишилася рівною – по 68.

Різниця забитих і пропущених голів покращилася – 98. Вже у травневому спарингу "синьо-жовті" спробують вийти в "плюс 100". Найбільше Україна забиває наприкінці матчів, а пропускає – в останній третині ігрового часу.

Найкращим бомбардиром збірної України залишається Андрій Шевченко (48 голів). Андрій Ярмоленко програє своєму нинішньому наставнику на 15 забитих м'ячів, а у двох останніх матчах не мав шансу скоротити відставання через травму. Євген Коноплянка в березневих "товарняках" грав, але вийти на одноосібне 3 місце, випередивши Сергія Реброва, не зумів.

Головним гвардійцем з 144 матчами є Анатолій Тимощук. Тільки вдумайтеся: екс-капітан взяв участь у 58% всіх ігор в історії національної збірної України. Майже не реально, щоб в найближчі роки хтось його перевершив.

Для Руслана Ротаня поєдинок з Японією став ювілейним у "синьо-жовтій" футболці – 100-м. Руслан став третім після Анатолія Тимощука та Андрія Шевченка збірником, якому підкорилася ця кругла позначка. Він має всі шанси наздогнати в списку гвардійців свого тренера, який повідомив про намір і надалі викликати Ротаня в збірну.