УКР РУС

Старцев: На "Шахтар" настрій буде особливим

27 серпня 2015 Читать на русском

Воротар запорізького "Металурга" Максим Старцев прокоментував для "Футбол 24", яку тактику обере на матч його команда в грі 6-го туру української Прем'єр-ліги проти "Шахтаря".

- Максим, як готуєтеся до гри з "Шахтарем"? Чи є якісь особливості в тренувальному процесі?

- Особливостей немає, і чекати чогось неординарного в матчі проти "Шахтаря", напевно, не варто. Ми працюємо в штатному режимі, готуємося, як і до будь-якої іншої гри. Єдине, що на "Шахтар" настрій буде особливим, адже ми всі розуміємо, з яким суперником нам доведеться грати. Буде дуже важко. Не приховую, що нашу гру ми будуватимемо від оборони і шукатимемо якийсь шанс попереду.

- Позавчора "Шахтар" зіграв проти "Рапіда" і пройшов в груповий етап Ліги Чемпіонів. Як це може вплинути на гру суперника в матчі проти вашої команди?

- Звичайно, у "гірників" може бути ротація складу. Комусь з футболістів Луческу дасть відпочити. Але все одно, команда добре укомплектована, і іноді ті хлопці, які сидять на лаві запасних, можуть виглядати сильнішими ніж  основні виконавці. Важка гра буде для нашої команди. Адже суперник у нас - найсильніший клуб в Україні.

- Який психологічний стан вашої команди після прикрої поразки в матчі Кубка України від "Тернополя"?

- Всі хлопці, які брали участь у цій грі, проаналізували цей матч, зробили висновки. Я думаю, що це була повчальна гра для нашої команди. Є багато молодих футболістів, які ще не до кінця розуміють відповідальність за результат. Для них це було хорошим уроком. Думаю, вони зроблять висновки і таких помилок у майбутньому здійснювати не будуть.

- Ви грали проти "Шахтаря" в Донецьку, зараз команда проводить домашні матчі у Львові. Можете порівняти тиск на суперника на "Донбас Арені" і "Арені Львів"?

- Зрозуміло, що в Донецьку була зовсім інша підтримка, ніж у Львові. Я розумію гравців "Шахтаря" і знаю, що вони сумують за своїм уболівальникам і стадіоном. Але на сформовану ситуацію вплинути ніхто не в силах, так що, я думаю, що їм доводиться нелегко. У "Шахтарі" кваліфіковані футболісти, професіонали, і вони знають свою справу, у них великий досвід виступів на різних стадіонах. Звичайно, на своєму стадіоні їм набагато комфортніше, але на результати матчів цей фактор особливо не впливає.

Матч "Шахтар" - "Металург" (Запоріжжя) відбудеться у п'ятницю, 28 серпня, на стадіоні "Арена Львів". Початок поєдинку о 19.00.

Нагадаємо, що гра у Львові стане першою в чемпіонаті України, де арбітром буде використовуватись зникаючий спрей.