УКР РУС

Стало відомо, чому Білий розірвав контракт з "Хайдуком"

4 вересня 2016 Читать на русском

Одну з головних ролей у розірвання контракту між українським захисником Максимом Білим та "Хайдуком" зіграв наставник команди Мар'ян Пушник.

Повідомляється, що з приходом у команду нового тренера Мар'яна Пушника процес відходу українця отримав серйозний імпульс, і в підсумку Білий покинув Хорватію.

Подробиці ситуації розповів журналіст Sportarena.hr Тін Жайя:

"Білий сам хотів піти, а клуб планував продати захисника цього літа. Його контракт закінчувався через рік, тому "Хайдук" шукав покупця. Але українцем ніхто не зацікавився, і клуб вирішив розвантажити платіжну відомість. Сенс в тому, що цього гравця вони б вже не продали, і в клубі вирішили, що платити зарплату в подібній ситуації буде зайвою розкішшю.

Новий тренер Хайдука Пушник був не в захваті від стилю гри Максима, а після його численних помилок у домашньому матчі з "Рієкою" посадив Білого в запас. Фактично, все було вирішено тренерськими уподобаннями – Пушник бачив в центрі оборони більш габаритного і енергійного гравця.

Білий – один з найбільш розумних гравців "Хайдука", але цього було недостатньо для нового тренера. Пушник ставив Максима виключно в центрі оборони, хоча багато хто вважав, що на позиції опорного хавбека він виглядав би краще. Білий не подобався тренеру своєю динамікою, але в плані "читання" гри, перехоплень і роботи в центральній зоні – він міг би більше згодитися команді".

А що ви думаєте з цього приводу? Напишіть у коментарях