УКР РУС

Стадіони в Марбельї та Льєжі: де збірна України зіграє з Саудівською Аравією та Японією

21 березня 2018 Читать на русском

"Футбол 24" знайомить з двома аренами, на яких збірна України проведе найближчі товариські матчі проти двох учасників чемпіонату світу-2018 – Саудівської Аравії та Японії.

Товариські матчі
завершено
-

Муніципальний стадіон Марбельї

23 березня о 21.00 за київським часом на муніципальному стадіоні Марбельї відбудеться товариський матч Україна – Саудівська Аравія.

Розташування: місто Марбелья, автономна спільнота Андалусія. Південне узбережжя Іспанії, поблизу Малаги.

Місткість: розрахований на 7300 глядачів. Відкритий – 1975 рік, реконструйований – 2013 рік.

Хто виступає: офіційні матчі тут проводить однойменний клуб Марбелья – представник третього іспанського дивізіону Сегунда Б.

Чим знайомий українцям: щорічно під час перед- та міжсезонних зборів на арені відбувається достатньо багато товариських матчів. Зокрема, не так давно муніципальний стадіон приймав відомі в Україні товариські турніри Marbella Cup (вигравав Дніпро), Copa del Sol (двічі перемагав Шахтар, раз Карпати) та Football Impact Cup (перемагало Динамо). У першій половині 10-х років наші клуби брали в них активну участь, тому знайомі з ареною.

Чим відомий поза футболом:

– У 1986 році знаменитий рок-гурт Queen в рамках Magic Tour відіграв на цьому стадіоні передостанній концерт в історії з Фредді Мерк'юрі.

– У 1988 році Майкл Джексон виступив тут зі своєю програмою сольного концертного туру Bad.

"Моріс Дюфран"

27 березня о 15.20 за київським часом на "Стад Моріс Дюфран" відбудеться товариський матч Україна – Японія.

Розташування: місто Льєж, Бельгія.

Місткість: розрахований на 27670 глядачів. Відкритий – 1909 рік, востаннє реконструйований – 1999 рік.

Хто виступає: офіційні матчі тут проводить льєжський Стандард (за який виступає Валерій Лучкевич) – представник бельгійського топ-дивізіону Ліга Жупіле; рідко збірна Бельгії.

Чим цікавий: стадіон названий на честь президента Стандарда Моріса Дюфрана, який керував клубом з 1909 року до 1931 року. Відомо, що вдалий виступ на цій арені гарантував футболістам клубу смачну трапезу вдома у Дюфрана, який таким чином дякував їм за хорошу гру.

Чим відомий у футболі:

– У попередньому столітті збірна Бельгії частіше проводила домашні матчі на "Моріс Дюфран". Тепер "червоні дияволи" майже не грають у Льєжі офіційні поєдинки (за останні 10 років лише проти Естонії та Гібралтару), однак деколи тут проводяться спаринги.

– Арена приймала Євро-2000. Тут відбулися 3 матчі групового етапу: Німеччина – Румунія, Норвегія – Югославія, Данія – Чехія.

Прес-конференція Андрія Шевченка: Яремчук, суперники, Селезньов, Зінченко і Хачеріді