УКР РУС

Срна: "Шахтар" не програв чемпіонство, а подарував його "Динамо"

25 травня 2015 Читать на русском

Капітан "Шахтаря" Даріо Срна в програмі "ПроФутбол" розповів про причини невдач його команди у нинішньому сезоні.

"Не дай Боже, перебувати в такій ситуації, як "Шахтар". Це все і грає найбільшу роль. За нас була "Донбас Арена", люди їхали туди на свято футболу, нас там було складно обігрувати, там була особлива атмосфера. А потім їдеш до Києва і граєш у Львові. Це для нас було спочатку дивно. Тому я вважаю, що "Шахтар" не програв чемпіонство, а подарував. Ми просто не змогли адаптуватися в ситуації, що склалася. Тому я не можу сказати, що "Динамо" сильніше за нас.

Особисто для мене всі футболісти "Шахтаря" є героями, як і всі люди, які працюють в нашому клубі. Тому що в такій ситуації ми вийшли у фінал Кубка України і пройшли групу в Лізі чемпіонів. Дай Боже, щоб ми зайняли друге місце і знову потрапили в цей турнір.

У "Динамо" новий тренер, взяли хороших футболістів, зробили акцент на українців. У них з'явилася можливість виграти чемпіонство через 5 років, вони грають удома. "Динамо" використовувало цю ситуацію краще того ж "Дніпра". Зміни в ігровому плані? Нічого не можу сказати про це, тому що нинішній чемпіонат для мене не об'єктивний. А зараз я нічого не можу сказати. Можу тільки привітати їх з чемпіонством. Також бажаю удачі "Динамо" в Лізі чемпіонів.

Для мене найважливіше, щоб був мир. Але у нас теж є свої претензії - Ярмоленку скасували картку через три дні. Два місяці тому Палкін зустрічався з президентом ФФУ і домовився про те, що фінал Кубка України пройде у Львові. До нас прийшов Луческу і сказав, що нам дуже важливо потрапити у фінал, що будемо грати у Львові. Для нас немає проблем зіграти і в Києві. Але раніше на "Олімпійський" завжди приїжджало 25-30 тисяч людей з Донецька. Зараз же в Києві 70 тисяч вболіватиме за "Динамо". Хоча ми не боїмося нікого. Ми команда, яка завоювала 20 трофеїв за 10 років.

Який чемпіонат буде для мене об'єктивним? Коли всі клуби будуть перебувати у себе вдома. Будемо чекати, коли таке буде", - сказав Срна.